50 de copliași au luat parte la proiectul „Activitatea Colectivă GLT desfășurată la Colegiul Național Dragoș Vodă”

Voluntariat, implicare, dragoste, de la aceste caracteristici au plecat și voluntarii implicați în proiectul „Activitate Colectivă GLT desfașurată la Colegiul Național Dragoș Vodă”, ce a avut loc la data de 20 octombrie 2018 .

Proiectul a pornit de la regretatul Doru Pruteanu care a înființat în anul 2000 „Autobuzul pentru acţiune socio-culturală” – (BAC). Acest proiect a avut ca scop principal creşterea cantitativă şi calitativă a activităţii de tineret în comunităţile mici.

În anul 2002, acest proiect a continuat cu un altul „Structura de sprijin pentru grupurile locale de tineret” prin intermediul unei celule pedagogice și a centrelor de tineret (LYWG). Astfel, au luat ființă Grupurile Locale de Tineret în întreaga țară.

Doru Pruteanu s-a dedicat acestor proiecte, a fost alături de mulți tineri dornici de afirmare. El a fost cel care a avut inițiativa desfășurării Zilei Comune de Activitate (ZCA). Acesta a murit la data de 16 septembrie 2006. În memoria lui, AGLT a hotărât ca această activitate – ZCA – să se desfășoare în fiecare an la 22 octombrie când ar fi sărbătorit ziua de naștere. Fară el AGLT nu ar fi existat.

În prezent asociația este coordonată de soția acestuia, Maria Pruteanu. Creată în cadrul unui proiect de colaborare flamando – român, Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret (AGLT) funcționeaza ca organizație umbrelă ce reunește peste 50 de Grupuri Locale de Tineret raspândite pe teritoriul întregii țări, atât în mediul rural cât și urban.Implicarea tinerilor voluntari în oferirea de alternative pentru copii și tineri de petrecere a timpului liber prin:

• diferite tipuri de activități – creative, sportive, teatru, dans, de fantezie, ecologice, de aventuri, sociale, de sănătate etc…

• zile de joacă care ajută la dezvoltarea copiilor, mai exact introducerea lor în societate.

• schimburi de experiență între grupuri din diferite localități.

• cursuri de inițiere în voluntariat a tinerilor din comunitate.

La Câmpulung Moldovenesc s-a înființat în martie 2014 , fiind coordonat de profesoara Ionela Ștefăroi de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din localitate.

Un grup de 40 de voluntari, activi, 25 de elevi ai Colegiului Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, pasionaţi de lectură, activităţi artistice şi nu în ultimul rând, de voluntariat au fost și în acest eveniment gazde desăvârșite și protagoniști ai unui spectacol ce va rămâne în amintirea celor aproximativ 50 de copilași care au răspuns la invitația lor de a face o zi altfel, dar,mai ales pentru copiii și tinerii cu nevoi speciale din Asociația „Freamăt de Speranță” care au fost invitați și integrați în jocurile lor foarte bine organizate.

Voluntarii au fost costumați în personaje de poveste și au antrenat copiii participanți la diferite activităti de creativitate,logică si perspicacitate.

Copiii si tinerii cu nevoi speciale au fost pe toata perioada jocului asistați și ajutați de către voluntari inimoși care au dovedit că sunt capabili să iubească și să răspândească iubire prin ceea ce fac .

 

Adauga comentariu