Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava are prea puțini polițiști: „Deci, problema e și la Poliția de Frontieră și la Poliția de Transporturi Aeriene

Aeroportul sucevean are un adevărat deficit în ceea ce privește numărul de polițiști, fie ei de frontieră sau de transporturi aeriene.

Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava beneficiază de 10 polițiști de frontieră și de doar doi polițiști la transporturi aeriene.

„Începând de la 1 iulie vom lucra program non-stop. (...) Din ce știu eu, ei sunt 10 polițiști de frontieră. Sunt cei mai puțini din România, la nivelul aeroportului cu acest trafic. (...) Dacă vom lucra h 24, vor trebui să își extindă schema. Ei la ora actuală lucrează cumva cu program fracționat, se duc acasă, vin din nou, iar se duc, iar vin și așa mai departe, ceea ce nu e corect”, a spus directorului Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța.

În urmă cu câțiva ani, când aeroportul prelucra 30.000 de pasageri pe an, existau patru polițiști de la transporturi aeriene. Acum, când aeroportul estimează a prelucra peste 400.000 de pasageri până la finalul anului, sunt doar doi astfel de polițiști.

„Noi, o perioadă bună de timp din cursul unei zile, ca să nu spun de cursul unei luni de zile,  nu avem polițiști aici. (...) Deci, problema e și la poliția de frontieră și la poliția de transporturi aeriene”, a adăugat directorul aeroportului sucevean.

Am încercat să cerem un punct de vedere al Poliției de Frontieră, dar răspunsul ni s-a spus că îl vom primi în termen legal, iar la Secția Regională de Poliție Transporturi Suceava nu a fost nimeni de găsit.

sursa foto: www.crainou.ro

 

Adauga comentariu