AUDIO Declarația unei paciente internate în Spitalului Județean Suceava: „Deci aici se moare din cauza lor, nu din cauza omului”

O pacientă din Spitalul Județean Suceava, în vârstă de 48 de ani, care ar avea simptome de coronavirus a povestit ceea ce se petrece în interiorul spitalului, mai exact în saloanele pacienților.

Aceasta spune că mâncarea o primesc târziu și este puțină, pastilele le-ar primi doar dacă le cer, iar apă ar avea doar la robinet.  

Conform spuselor femeii, ultimul său mic dejun a constat în: „puțină brânză frământată, o felie de parizer, două felii de pâine și o cană de ceai”.

Ieri, femeia spunea că nu ar mai fi mâncat din ziua precedentă, de pe la ora 18.00, când ar fi mâncat „o lingură de piure de cartofi și cu o pifteluță”.

Pacienta din Spitalul Județean Suceava se plânge de mai multe lucruri, printre care și de lipsa apei de băut.

 „Bem apă de la chiuvetă, că altă apă nu am de unde să iau. Măști nu ne dă. M-am dus eu și mi-am cerut pastilele, cu chiu cu vai i-am cerut o perfuzie și m-a refuzat. De dimineață cer și eu să îmi pună ceva să mă întărească să mă țin pe picioare și nu, nu am primit nimic. Tot așa, că nu este personal, că nu au timp, că-i numai una, adică dacă deschizi gura și-ți ceri drepturile țipă la tine”, a spus pacienta.

Pacienții ar fi descoperit care este secretul pentru a primi pastile, adică să le ceară personalului medical.

„O altă fată de aici s-a dus și am întrebat-o <De unde ai luat pastilele?> și mi-a spus <Păi m-am dus și am cerut că îmi este atât de rău de nu mai pot și m-am dus și am cerut pastile> și eu m-am luat după fata cealaltă și m-am dus și eu și am cerut pastilele. Cu chiu cu vai mi le-au dat. (...) Deci aici se moare din cauza lor, nu din cauza omului. Omul vine cum vine, dar dacă e ținut... . Deci ești ținut aici până nu mai poți, când nu mai poți și nu te mai ții pe picioare, îți pune un aparat de aer ori te duce unde te mai duce. (...) Am cerut și eu o mască și normal că nu mi-au dat. Doamne nu știu, dacă pățesc ceva înseamnă că pățesc din cauza lor”, a mai spus femeia internată în Spitalul Județean Suceava.

sursa audio: Facebook/ Laura Pîrlog

 

 

Adauga comentariu