„Băgător în seamă” doar de vreme bună

Din cauza coronavirusului mai multe localuri din Suceava s-au închis. Printre aceastea se numeră Ceaunul Bunicii, Versus și Lounge.

Fiul lui Ion Lungu se pare că și-a pus pofta de bani în cui și-a închis locația numită Versus, cel puțin weekend-ul acesta. Există posibilitatea ca fiul primarului să țină Versus-ul închis și în perioada următoare. Petrică Ștefan Lungu se pare că și-a asumat riscul de a-și nemulțumi clienții care au ajuns dependenți de Versus, locația care arată ca o cantină, dar care de fapt este un club de noapte.

„Conform situației actuale, a recomandărilor făcute de Ministerul Sănătății, a noilor reglementări legale, precum și din dorința de a fi responsabili, VERSUS va fi închis în acest weekend.

Vă vom ține la curent cu orice modificare de program pentru perioada următoare.

Ne revedem în curând”, a transmis Versus.

Deși localurile din municipiul Suceava au început să se închidă, fie pentru un weekend, fie până la finalul acestei luni, marele antreprenor Ștefan Mandachi nu a pomenit nimic de faptul că ar închide vreun restaurant sau vreun hotel, ci din contră, se plânge că nu are clienți.

„Hotel Mandachi. Investiție peste ȘAPTE milioane de euro la Suceava. 90 camere. Știi câte sunt ocupate? ȘASE! Șase camere din 90. Și suntem cel mai bine cotat hotel din oraș, avem nota 9.4 pe booking și de regulă, cel mai plin hotel târg  :)))) avem 65 salariați doar la hotel. Statule, vei avea de plătit și ajutoare de șomaj și pierzi și impozite! Consumul trebuie să continue urgent! Dacă pică mediul privat e dezastru. Suntem legați unii de alții cu un lanț invizibil, nu vă mai faceți iluzii că doar antreprenorii suferă. Nu mai e momentul de antipatii sau simpatii.

Nu mai instaurați panica! Soluții: eliminați impozitele pe salarii, restituți tva-ul, ajutor de stat prin subvenții 75% pentru plata salariilor. Continuați consumul”, a spus Ștefan Mandachi.

În timp ce unii patroni se gândesc la binele celor din jur și pe urmă la buzunarul propriu, sau măcar dau impresia asta, Ștefan Mandachi pare să se gândească doar la cum să-și înmulțească banii moșteniți de la mama sa.

Până să apară coronavirusul el se laudă că salvează animale. De când se face zarvă pe seama acestui virus, afaceristul sucevean nu a pomenit nimic despre vreo acțiune pentru binele oamenilor, fie ei „spartani” sau nu. Acesta le-a recomandat clienților restaurantelor Spartan să încerce să plătească „mai sigur și mai sănătos”, adică cu cardul, nu cash. 

„Decât să închizi malluri (colaps masiv și faliment garantat pentru comercianți) mai bine limitezi temporar bancnotele (sau încurajezi comerțul cu cardul, prin facilități). Bancnotele sunt cele mai frumoase obiecte dar sunt îmbâcsite de bacterii și circulă foarte repede. Puneți la casa de marcat un afiș similar cu brandul vostru. Asta dacă n-aveți ceva de ascuns prin nefiscalizare. Cu cardul, toate tranzacțiile se fiscalizează automat. Patroni, n-o mai lălăiți și nu mai glumiți cu porcăria asta de virus. O să plângeți”, a transmis antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi.

Când a avut loc evenimentul de la Ditrău, patronului de la Spartan i-a făcut plăcere să se joace cu naivitatea românilor anunțând că îi va angaja el pe cei doi sri-lankezi, lucru ce nu s-a întâmplat și nici nu s-ar fi putut întâmpla în acea perioadă.

Acum, când cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că mall-urile sunt în continuare pline de oameni și coronavirusul poate fi răspândit foarte ușor, Mandachi nu a venit cu ideea de a-și închide restaurantele din mall-uri pentru a-i influența într-o anumită măsură și pe alți patroni să îi ia exemplul. În loc să dea dovadă de spirit civic, afaceristul sucevean se plânge că nu face banii pe care și-i dorește.

În timp ce Prefectura Suceava anunță că are nevoie de spații speciale pentru carantină, Ștefan Mandachi e nemulțumit că nu are clienți în hoteluri. Ajutorul lui Mandachi, dacă ar fi de acord să transforme cel puțin un hotel de-al său în spațiu de carantină, ar ajuta foarte mult, mai ales că acestea sunt situate în afara orașului.

În perioada în care liderul șîeu-iștilor se plângea pe Facebook că din 90 de camere de hotel sunt ocupate doar șase, administratorii altor unități de cazare de trei sau patru stele s-au oferit să vină în ajutor Prefecturii Suceava punând la dispoziție cabane, pensiuni și complexe turistice, sigur nu așa luxoase ca și hotelurile suceveanului menționat.  

Pofta de a face bani, se pare că l-a oprit pe cel care se autointitulează „Băgător în seamă” să mai dea impresia că îi pasă de cei din jur.  

sursa foto: realitatea.net

 

Comentarii

Sieusieu

15.03.2020 09:56

Ma bucur ca ati prezentat verticalitatea acestui fiu de baronese PSD.
Este absurd cam cata publicitate acest om are.
Presa nu a scris obiectiv despre el si de asta s-a ajuns la asa o faima.

Adauga comentariu