Combinezoane „made in Suceava”. Doi croitori din Gura Humorului fac combinezoane reutilizabile pentru spitalul din localitatea lor

În plină pandemie de coronavirus, doi croitori din Gura Humorului fac combinezoane, acreditate de ISU, pentru toți angajații Spitalului Orășenesc, conform primarului Marius Ursaciuc, citat de suceavalive.ro.

Croitorii independenți din localitatea suceveană produc combinezoane reutilizabile pentru personalul medical de la Spitalul Orășenesc. Edilul Marius Ursaciuc a precizat că a găsit un material impermeabil, testat și aprobat de ISU, pe care cei doi îl folosesc.

„Cadrele medicale au materialele necesare. Combinezoanele le realizăm în regie proprie. Am găsit materialele care pot fi introduse în autoclavă, pot fi dezinfectate, adică nu sunt de unică folosință. Facem astfel încât într-o săptămână, toți medicii, asistentele, infirmierele și medicii de familie să aibă echipament de protecție ca și cum ar lucra într-o zonă afectată de COVID-19, pentru că paza bună trece primejdia rea”, a declarat, pentru susrsa citată, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Combinezoanele sunt realizate la standardele impuse de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, au fost probate la autoclavă, astfel că pot fi dezinfectate și apoi refolosite. Acestea sunt produse la Croitoria Solidaritatea, cu materiale puse la dispoziție de unitatea administrativ teritorială din Gura Humorului.

„Deja avem 50 de combinezoane gata. Toate gărzile de la UPU au. Chiar dacă e exces, este pentru siguranța cadrelor medicale”, a încheiat edilul Marius Ursaciuc.

sursa material: libertatea.ro

 

Adauga comentariu