Condusul mașinii fără permis și cu o alcoolemie cât mai mare este sportul preferat al sucevenilor

În seara de 11 spre 12 ianuarie 2020, în jurul orei 00.00, polițiștii din Pojorâta au oprit un autoturism marca Suzuki, folosind semnalele acustice și luminoase. Autoturismul respectiv se deplasa pe raza satului Colacu, din comuna Fundu Moldovei.

Șoferul a oprit la semnalul polițiștilor, a coborât din autoturism dar a încercat să plece de la fața locului. Individul a luat-o la fugă dinspre comuna Breaza spre comuna Fundu Moldovei. Acesta a alergat pe malul drept al râului Moldova. În timp ce bărbatul încerca să scape de polițiști, aceștia l-au somat verbal de mai multe ori.

După aproximativ 200 de metri, șoferul fugar a fost imobilizat, încătușat și legitimat. Individul care a pus la încercare pregătirea fizică a polițiștilor este Andrei Onofrei (22 ani), din comuna Fundu Moldovei, care nu are permis de conducere.

Onofrei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Oamenii legii au luat legătura cu procurorul de serviciu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc care a susținut faptul că în această cauză nu se impune nici o măsură preventivă.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot la aceeași dată, pe la ora 00.00, un echipaj de poliție din Salcea a oprit un autovehicul care circula dinspre Dumbrăveni spre Salcea.

La volanul mașinii se afla Necolae Iacobeț (52 ani), din comuna Dumbrăveni, care a spus că nu are la el documentele personale, dar nici ale mașinii. După ce polițiștii au verificat bazele de date, au aflat că individul nu avea permis de conducere.

Oamenii legii l-au testat pe șofer cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava unde i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolmiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere” și „conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

În aceeași seară, pe la ora 01.00, polițiștii din Preutești au oprit pentru control un autoturism marca Audi, condus de către Constantin Haraga (40 de ani), din comuna Cornu Luncii. Mașina respectivă circula pe raza satului Huși, comuna Preutești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. După ce oamenii legii au verificat bazele de date, au aflat că individul avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a fost condus la Spitalul din Fălticeni, unde i s-au prelevat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice”.

Adauga comentariu