Cum își motivează „vedeta” Alexandru Brădățan retragerea din proiectul „10 pentru folclor”: „Ne-am retras pentru că nu avem nevoie de <<justificări>> care sunt greu de crezut”

În urmă cu două săptămâni a izbucnit un scandal în lumea folclorului sucevean. Mai mulți artiști au anunțat că se retrag din proeictul „10 pentru folclor” chiar cu o zi înainte de un spectacol ce urma să aibă loc la Casa de Cultură din Suceava.

Printre aceștia s-a numărat și Alexandru Brădățan, un solist de muzică populară din zona Humorului. Acesta nu și-a motivat la momentul oportul decizia, însă s-a trezit după ceva vreme că vrea să explice de ce a părăsit proiectul care are un real succes în județul Suceava.

„De ce ne-am retras din proiectul <<#10pentrufolclor>>?

De la foarte multe persoane am primit această întrebare atât eu cât și colegii mei Angelica Flutur, Andreea Haisan, Oana Tomoiagă, Paul Ananie, Gabriel Dumitru ... Iată răspunsul:

Ne-am retras pentru că facem parte dintr-o generație de oameni verticali, sinceri, unită și care preferă să se spună lucrurilor pe nume de la început, nu să le afle pe parcurs <<din greseală>> și care încă mai așteptă niște scuze public de la cea care coordonează proiectul și anume Mihaela Zâna Bârsan!

Ne-am retras pentru ca nu avem nevoie de <<justificări>> care sunt greu de crezut ... transparența a lipsit și nici până astăzi nu am primit răspuns la întrebarea <<De ce nu am știut și noi?>> ... de la prima ediție am răspuns cu cel mai mare drag și am să sprijin tot timpul ceea ce este de valoare și muzica neamului nostru, dar cu oameni ce nu sunt sinceri eu nu pot să merg la drum, nici eu, nici colegii mei!

Ediția de anul acesta a fost o bătaie de joc față de o generație de interpreți care au făcut eforturi să vină voluntar în acest proiect și care au rămas cu un gust amar datorită culiselor pe care noi le-am descoperit pe parcurs și care pentru Mihaela erau lucruri firești și care urma să le discutăm după .... după când Mihaela? După ce îți făceai treaba cu noi? ... Rușine! ... Și dacă nu ne întâlneam cu o zi înainte de a începe ediția de anul acesta, dar faptul că ne-am întâlnit este o jignire și mai mare față de mine și Angelica pentru că nu am discutat nimic din ce trebuia să știm și noi! <<De ce ?>>

Nu ai știut Mihaela să apreciezi oamenii sinceri care au crezut și au fost lângă tine, cea care a trădat ai fost tu nu noi, noi doar am luat o hotărâre asumată și justificată ce ține de educația noastră, de caracter: unde nu ne e locul să ne retragem, cam târziu după 5 ani, dar e mai bine acum decât niciodată!

Sunt multe de completat, dar din respect pentru toți oamenii care ne apreciază am scris aceste rânduri și motivul clar pentru care noi anul acesta ne-am retras din proiect pentru că varinte se mai aud, dar cea adevărată este aceasta!

Nu a existat traspareță și nici comunicarea necesară cum era normal și firesc, ceea ce denotă lipsă de respect și bataie de joc!

Sper să conștientizezi vina Mihaela, să îți dai seama de greseală și să o repari, din bun simț nu din altceva cu toate că este trist că până acum nu ai facut nimic decât victimizare!

Îți dorim succes și să ajungi unde vrei tu, dar dacă nu te vei corecta și nu vei fi un om sincer vei pierde mult, startul l-am dat noi pentru că ne-am învățat lecția!

Mult succes!

Cântecul nostru răsună și de acum încolo pentru că este unul sincer și nepătat !

Vă mulțumim oameni dragi pentru toată aprecierea și susținerea!”, a scris Alexandru Brădățan pe pagina sa de Facebook.

Practic, solistul nu a spus mare lucru ci s-a chinuit să folosească termenii „transparență” și „comunicare”. Concret, Alexandru Brădățan nu a fost destul de bărbat, probabil îi este și greu, pentru a explica clar cu subiect și predicat de ce a părăsit proiectul „10 pentru folclor”.

Sursa foto: Facebook/ Alexandru Brădățan

Adauga comentariu