Doi cetățeni din Madagascar și Congo prinși la Falcău în timp ce încercau să intre ilegal în România

În cursul zilei de 11 iulie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.  

Astfel, în jurul orei 11.00, un echipaj al poliției de frontieră a depistat în apropierea frontierei pe direcția localității Falcău doi cetățeni străini care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul țării.

Persoanele respective nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele respective au vârste de 21 de ani şi 25 de ani şi provin din Madagascar și Kongo. Aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale cei doi bărbați au fost predați autorităților competente conform procedurilor legale în vigoare.

Adauga comentariu