Focuri de armă trase de polițiști după doi contrabandiști care au abandonat o mașină de teren burdușită cu țigări și au fugit în Ucraina

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj al poliției de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două persoane care  încărcau într-un autoturism de teren mai multe colete.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, autoturismul a demarat în trombă, iar o persoana a fugit spre teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mașinii, efectuând somaţiile legale, însă şoferul nu s-a supus, motiv pentru care s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile mașinii, conform prevederilor legale.

La scurt timp, vehiculul a fost găsit abandonat la marginea localităţii Straja, în interiorul acestuia observându-se mai multe colete cu ţigări de contrabandă.

„Imediat, lucrătorii noștri au informat autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră. Drept urmare, în zonă și în autoturism au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, care au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.365 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul de teren marca Mitsubishi Shogun în valoare de 7.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor”, a declarat comisarul șef Ilie Poroch Serițan, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru prinderea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Adauga comentariu