FOTO Activități desfășurate de polițiștii suceveni cu ocazia evenimentului internațional „19 zile de activism pentru prevenirea abuzurilor si violenței asupra copiilor și tinerilor”

În perioada 1 – 19 noiembrie 2018, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava desfășoară activități de promovare a drepturilor copilului și de prevenire a faptelor de violență și abuzurilor asupra copiilor. Activitățile sunt cirscumscrise evenimentului internațional „19 zile de activism pentru prevenirea abuzurilor si violenței asupra copiilor și tinerilor”.

În acest an activitățile preventive au fost direcționate de către polițiști către grupuri țintă vulnerabile și cu grad ridicat de risc, respectiv copiii instituționalizați in sistemul de protecție sau din casele de tip familial.

Acțiunile preventive și de informare sunt desfășurate în colaborare cu specialiști din cadrul DGASPC Suceava dar și alături de partenerul tradițional, Brian Douglas.

O primă acțiune de amploare a avut loc la Centrul de tip familial „Visătorii” din comuna Fundu Moldovei coordonat de Grațiela Tonegari, în perioada 3 – 4 noiembrie a.c.. Polițiștii și Brian Douglas au organizat un concurs de desene cu tematică preventivă, peste 25 de copii stilizând prin desen și schiță conceptul nonviolent și povestind  experiențe personale.

Copiii au primit din partea polițiștilor și a lui Brian Douglas premii și cadouri dar și medalii. Activitățile au fost desfășurate pe grupe de lucru, într-un cadru prietenos, scopul fiind responsabilizarea acestor tineri și reducerea riscului victimal pe care îl prezintă.

Drepturile copilului sunt reglementate de Convenția asupra Drepturilor Copilului adoptată de către Adunarea Generala a Națiunilor Unite la data de 20 noiembrie 1989. România a fost printre primele state care au ratificat Convenţia ONU. Documentul definește drepturile și principiile dezvoltării normale a unui copil.

Adauga comentariu