FOTO Angajații MAI au fost trimiși degeaba pe coclauri din cauza unui apel fals dat la 112

Ieri, un cetățean a sunat la 112 și a anunțat faptul că acoperișul unei cabane din satul Deia, comuna Frumosu, a luat foc. Adresa exactă nu a fost menționată.

În urma apelului, autoritățile s-au mobilizat și s-au deplasat în satul Deia cu mai multe autospeciale ale pompierilor militari, ambulanțe și polițiști. Ajunși în satul unde a fost anunțat incendiul, salvatorii n-au văzut de niciunde să se ridice la cer fum corespunzător unui incendiu. Autoritățile au străbătut tot satul în căutarea incendiului, deoarece cetățeanul care a sunat la 112 și a anunțat evenimentul nu a mai răspuns la telefon, ba din cauza semnalului, ba pentru că a aruncat cartela sau și-a închis telefonul.

Localnicii văzând că satul lor este bătut dintr-un capăt în altul de ambulanțe, mașini de poliție și autospeciale ale pompierilor s-au gândit că cel mai probabil s-ar fi întâmplat ceva la complexul impresionant de cabanele construite ilegal ale lui Ilie Negură. Mai ales că prin sat lumea vorbea despre petrecerea pe care Negură a dat-o în seara de sâmbătă, 16 noiembrie 2019. 

Salvatorii au ajuns chiar și pe dealul unde gateristul Ilie Negură și-a făcut cabanele. Chiar dacă accesul către aceste cabane este aproape imposibil, autoritățile au făcut în așa fel încât au ajuns și acolo pentru a se asigura că apelul la 112 a fost doar o glumă proastă și nu este vorba despre un incendiu adevărat.

Contactat telefonic, Ilie Negură ne-a spus că într-adevăr mai multe ambulanțe, autospeciale de poliție și autospeciale de pompieri au căutat un incendiu ce s-ar desfășura la nivelul acoperișului unei cabane. 

Până la urmă s-a constatat faptul că salvatorii au fost puși pe drumuri degeaba, apelul fiind o glumă de prost gust.

În timp ce autoritățile căutau acest incendiu neexistent, ar fi putut să aibă loc într-adevăr un eveniment nefericit la care salvatorii ar fi întârziat.

În cazul în care individul care a sunat aiurea la 112 va fi găsit, acesta va fi amendat cu suma de 5.000 de lei.

Adauga comentariu