FOTO Firma cu un singur angajat abonată la banii publici a realizat proiecte pe bază rulantă pentru infrastructura rutieră din Suceava. Cel mai cunoscut este cel ce viza instituirea sensurilor unice în oraș

În ultimii trei ani de zile, firma SC Sibiel COM SRL Suceava a obținut mai multe contracte atribuite direct, fără licitaţii, din partea Primăria municipiului Suceava. Societatea, care își are sediul la etajul IV al unui bloc din cartierul George Enescu, are, conform portalului www.listafirme.ro, un singur angajat.

Chiar și așa, Sibiel, firma administrată de un anume Corneliu Moisiu, a primit de la autoritățile locale sucevene în perioada 2017 – 2019, suma totală de 211.110 lei, fără TVA. În perioada 2017 – 2018, Sibiel a avut un profit net de 90.536 de lei și datorii de 106.590 de lei.

Trebuie menționat faptul că o parte dintre proiectele comandate de Primăria municipiului Suceava și realizate de către SC Sibiel COM SRL au avut finalitate, în timp ce altele au rămas la stadiul de proiect.

Poate cel mai important proiect realizat de către firma de apartament cu un singur angajat este proiectul tehnic de amenajări rutiere pentru instituirea de sensuri unice în municipiul Suceava. Municipalitatea a achitat 20.000 de lei, fără TVA, și a băgat proiectul într-un sertar și la uitat acolo.

Strada Eternității din cartierul Burdujeni a cunoscut asfaltul după mult timp. Pentru a se ajunge la modernizarea drumului, Primăria Suceava a comandat un proiect realizat de către SC Sibiel COM SRL, în schimbul sumei de 13.000 de lei, fără TVA.

Un alt proiect ce a atras destul de mult atenția opinie publice sucevene este cel ce a vizat instituirea sensurilor unice pe strada Mărășești începând de la Stundențeasca și până la Policlinică. Pentru acest proiect, Primăria a dat firmei Sibiel 7.000 de lei, fără TVA.

Modernizarea străzii Curtea Domnească din centrul municipiului Suceava a stârnit nemulțumirea sucevenilor deoarece a durat mai mult decât s-ar fi așteptat cetățenii. Și în acest caz, proiectul tehnic a fost realizat de către Sibiel în schimbul a 7.000 de lei, fără TVA.

Strada Mihail Kogălniceanu arată ca după bombardament. După ridicarea supermarketului LIDL din cartierul Zamca, respectiva arteră a căpătat niște gropi de toată frumusețea. Primăria Suceava a avut în intenție repararea drumului, cerând de la Sibiel nu doar un proiect tehnic de întreținere și reparare a străzii ci și un studiu de fezabilitate pentru proiectarea unor ziduri de sprijin în vederea asigurării securității rutiere. Cele două proiecte au costata împreună 22.360 de lei, fără TVA.

Strada Viitorului din cartierul Obcini a fost și ea supusă unui proiect de modernizare, în ultimele luni. Proiectul care a stat la baza asfaltărilor și amenajărilor de parcări a fost întocmit de SC Sibiel COM SRL Suceava și a costat 4.500 de lei, fără TVA.

O promisiune pe care Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, o repetă de ani de zile, este cea a noului pod peste râul Suceava, care ar trebuie să mai aerisească traficul rutier în zona Iulius Mall – Shopping City Suceava. Pod a început să prindă viață la începutul acestui an. Proiectul a fost întocmit de către Sibiel, primind în schimb 50.000 de lei, fără TVA.

Strada Mircea Damaschin din cartierul Burdujeni a fost modernizată în urmă cu mai puțin de un an, căpătând acum o lună o groapă de toată frumusețea. Nu știm dacă proiectantul este de vină pentru apariția gropii, însă știm sigur că acesta este aceeași firmă Sibiel, care a fost remunerată cu 7.000 de lei, fără TVA.

Străzile Dimitrie Onciul, Aleea Trandafirilor și strada Anastasie Crimca au fost băgate al grup în același proiect. Doar prima stradă a cunoscut asfaltul, în timp ce celelalte două sunt pline de gropi. Proiectul ce viza repararea celor trei străzi a costat 24.000 de lei, fără TVA, bani ce au ajuns în conturile firmei Sibiel.

Un alt proiect mult așteptat de către unii suceveni este cel de asfaltare a drumului de pământ ce poarte numele de strada Traian Țăranu, din cartierul Obcini. Sibiel a realizat proiectul tehnic de modernizare a acestei artere rutiere, valoarea fiind de 10.000 de lei, fără TVA.

Strada Scurtă, unde funcționează Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, a fost supus unui amplu proiect de modernizare, proiect realizat de către Sibiel. Firma cu un singur angajat a primit suma de 10.300 de lei, fără TVA.

Parcarea de pe strada Florilor din cartierul Burdujeni le-a oferit cetățenilor din zonă un loc civilizat în care să-și poată lăsa autoturismele. Proiectul tehnic pentru amenajarea parcării a fost realizat de către SC Sibiel COM SRL Suceava și a costat 4.000 de lei fără TVA.

La sfârșitul anului trecut, pe principalul bulevard din municipiul Suceava și-au făcut apariția 22 de treceri pentru pietoni colorate cu roșu și alb. Proiectul pentru aceste „zebre” a fost întocmit de către Sibiel și a scos din buzunarele sucevenilor suma de 1.000 de lei, fără TVA.

Strada Ciprian Porumbescu din centrul municipiului Suceava a fost și ea supusă unui amplu proiect de modernizare. Drumul a fost asfaltat și au fost amenajate mai multe locuri de parcare totul în baza unui proiect întocmit de către Sibiel în schimbul sumei de 5.600 de lei, fără TVA.

În zona Liceului cu Program Sportiv Suceava au fost realizate mai multe asfaltări și au fost amenajate câteva parcări, unele chiar haioase. Muncitorii au lucrat în baza unui proiect tehnic întocmit de către SC Sibiel COM SRL, al cărui administrator a încasat suma de 4.000 de lei, fără TVA.

Strada Ion Irimescu de la ieșirea din municipiul Suceava către comuna Moara a fost și ea modernizată. Primăria Suceava a comandat un proiect tehnic, realizat de către Sibiel, pentru care a trebui să plătească 21.000 de lei, fără TVA.

Este interesant cum o firmă cu un singur angajat, care funcționează într-un simplu apartament de la etajul IV al unui bloc, a ajuns să stea la baza modernizării și reparării celor mai importante străzi din municipiul Suceava.

Adauga comentariu