FOTO O altă goangă lansată de primarul Ion Lungu: funicular și roată panoramică în zona platoului de la Cetatea de Scaun a Sucevei

Primarul Ion Lungu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că municipalitatea pregătește un proiect de reabilitare a Parcului Șipote. Acest parc a fost lăsat de izbeliște de ani de zile și probabil va rămâne așa mult timp de acum încolo, deoarece multe din „visele” lansate de Lungu au rămas doar la stadiul de plan.

„Este în curs de realizare Documentația, <<Studiul de fezabilitate și Proiectul tehnic>>, pe fonduri europene, pentru obiectivul: <<Reabilitare Parc Șipote>>, ce se axează pe zona Cetății de Scaun până la McDonald's.

Voi propune proiectantului să prindă în proiect montarea unui funicular, aproximativ ca cel din imagine (având în vedere că telegondola nu a putut fi montată pentru că distanța din centrul orașului până sus la Cetate era prea scurtă).

De asemenea, sus pe platou, în parcarea primăriei, o roată de observație va permite admirarea panoramică a municipiului.
Aceasta va avea o înălțime medie, 30 de cabine și va fi iluminată pe timp de noapte (aproximativ ca cea din imagine, din orașul Olbia din Sardinia).

În zona centrală, în spatele clădirii McDonald's, pentru a ne arăta iubirea față de oraș (cum vedem în multe locuri din țară și din străinatate) ar fi oportună montarea unei inscripții, iluminate pe timp de noapte, cu textul - <<SUCEA❤A>>.

Aștept punctul de vedere al sucevenilor!”, a scris primarul Ion Lungu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook/ Ion Lungu

Adauga comentariu