FOTO Peste 250 de polițiști suceveni vor fi prezenți la datorie în minivacanța de Mica Unire

Astăzi, 24 ianuarie 2020, românii marchează 161 de ani de la Unirea Principatelor Române – Mica Unire care a creat premisele constituirii statului român.

Pe raza județului, în comunitățile în care s-au organizat activități de comemorare și celebrare, polițiștii au participat alături de cetățeni și autorități la manifestările derulate.

În intervalul orar 09.30 – 11.30, pe raza orașului Siret, s-a desfășurat manifestarea omagială prilejuită de sărbătorirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, prin depuneri de coroane de flori la Monumentul din centrul cartierului Pădureni.

Polițiștii au depus coroane de flori și au omagiat eroii neamului alături de peste 100 de persoane.

Pentru polițiști ziua nu s-a încheiat însă, după activitățile comemorative aceștia completând echipajele care vor fi în acțiune în acestă minivacanță pentru siguranța cetățenilor.

 Peste 250 de  poliţişti acţionează zilnic, în perioada 24 – 26 ianuarie 2020.

 Vor fi prezenți la datorie poliţişti de ordine publică, poliţişti rutieri, dar și de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, arme, explozivi şi substanţe periculoase, polițiști judiciariști și din structurile de investigare a criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Aparatele radar vor fi montate pe toate drumurile judeţene iar echipajele de poliție rutieră vor constitui filtre în trafic pentru identificarea celor care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul grupului de lucru constituit la nivelul IPJ Suceava pentru gestionarea problematicii preventive vor fi prezenți la evenimentele sociale organizate pe raza județului și vor desfășura activități de prevenire și informare. De asemenea, vor fi desfășurate activități de prevenire și în zonele cu aflux de turiști.

Adauga comentariu