FOTO Ștefan Purici, prorector USV, a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității din Cernăuți

Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Ștefan Purici, a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale „Iuri Fedkovici” din Cernăuți. Evenimentul a avut loc în Sala de Marmură a Universității Cernăuțene în data de 3 octombrie 2019, potrivit Agenției BucPress.

În timpul celebrării celor 144 de ani de la înființarea Universității din Cernăuți, au luat cuvântul reprezentanți ai unor delegații academice din România, Polonia, Norvegia, Elveția, Republica Moldova și Israel, alături de conducerea universității și reprezentanții autorităților locale.  

Oaspeți ai evenimentului au fost reprezentanții misiunilor diplomatice la Cernăuți, printre care Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu și consulul onorific al Germaniei la Cernăuți, Alexandr Shlamp.

Potrivit deciziei Consiliul Științific al Universității din Cernăuți, profesorul Ștefan Purici, prorectorul Universității din Suceava, responsabil de activitățile internaționale, a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa. Ștefan Purici este absolventul Universității din Cernăuți (facultatea de istorie), având o contribuție însemnată în dezvoltarea relațiilor de colaborare în domeniul științific, educațional și umanitar dintre Universitățile din Suceava și Cernăuți. Este un istoric cu contribuții importante în domeniul cercetării istoriei Bucovinei, coordonator de proiecte științifice internaționale de impact.

sursa material: www.bucpress.eu

Adauga comentariu