FOTO „Ștefaniștii” David Turturean și Paul Rebenciuc s-au întors cu medalia de aur, respectiv argint, de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din Ungaria

Elevii Paul Rebenciuc (absolvent clasa a XI-a) și David Turturean (absolvent clasa a X-a), de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au participat Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, care a avut loc în localitatea Balaton din Ungaria. 

Cei doi suceveni s-au întors de la această olimpiadă medaliați. David Turturean a primit medalia de aur, iar Paul Rebenciuc a primit medalia de argint.

La olimpiadă toți concurenții români au avut rezultate bune, primind medaliile următoare:

David Turturean - aur

Robert Pascalau - aur

Paul Rebenciuc - argint 

Theodor Iosif - argint

Daniel Nicolae - argint

Cristian Ardelean - argint

Daria Harabor - bronz

Flavia Pascal - bronz

Vlad Rosca - bronz 

Mihai Vasile - bronz


Paul Rebenciuc și David Turturean s-au mai întors împreună cu medalii de argint de la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China. Pentru mai multe informații puteți da click aici.

 


David Turturean este elevul pe care statul român a refuzat să-l trimită la Olimpiada Internațională de Astronomie.

Tânărul s-a întors de la o astfel de olimpiadă ce a avut loc în Sri Lanka cu medalia de aur.


David Turturean a fost „pedepsit” de Ministerul Educației pentru obținerea medaliei de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China.

La finalul anului trecut, a avut loc premierea olimpicilor români medaliați în anul 2018. David Turturean nu a fost premiat de către Ministerul Educației pentru realizarea sa, anume obținerea medaliei de argint la olimpiada la care a ajut sprijinit de cetățeni, nu de autorități.

Adauga comentariu