FOTO Un bloc cu patru etaje din Obcini are autorizație doar pentru trei etaje

Reporterii cotidianului Ziar de Suceava au fost informați despre faptul că o clădire din cartierul sucevean Obcini, care la parter ar avea spații comerciale iar la etaje și la mansardă ar avea apartamente, nu ar avea autorizație de construcție.

Pentru a ne convinge dacă într-adevăr informația primită este adevărată, am trimis o solicitare Inspectoratului de Stat în Construcții. În urma răspunsului primit, am observat faptul că ceea ce era scris negru pe alb nu prea bătea cu clădirea din realitate.

În perioada 2005 - 2006, au fost efectuate lucrări la imobilul de pe strada Bistriței în baza unei autorizații de construire emisă de primarul municipiului Suceava pentru „Complex comercial și locuință de serviciu S+P+E1+E2+M, împrejmuire și organizare de șantier”.

În perioada 2012 – 2013, au fost efectuate „lucrări de intervenție” la respectivul imobil, în baza unei autorizații de construire emisă pentru „Modificări la clădire autorizată cu A.C. nr. 423/28.03.2005, care constau în supraetajare cu un nivel și recompartimentări ulterioare, rezultând o clădire S+P+3E+M, având destinația de spații comerciale la subsol și parter, și spații de locuit cu câte 4 apartamente pe nivel la etajele 1,2,3 și mansardă”.

Astfel am aflat faptul că imobilul care în acte are subsol, parter, trei etaje și mansardă, în realitate pare a avea patru etaje în locul celor trei.

În târg se zvonește că inițiatorul ideii de a construi un etaj ilegal ar fi încercat să păcălească mai multe persoane vânzându-le sau intenționând să le vândă apartamente care în acte nu ar exista.

Se mai spune că ar exista oameni care au încercat să cumpere apartamente în acest imobil. Aceștia și-ar fi luat o oarecare țeapă deoarece ar fi plătit avansul fără a se interesa dacă pot trece imobilele pe numele lor. Pentru a nu fi foarte nemulțumiți, aceștia ar fi „găzduiți” în apartamentele cu pricina.

Reporterii Ziar de Suceava au încercat să ia legătura cu locuitorii respectivului bloc, dar, mai multe zile la rând, nu a răspuns nimeni la ușă.

Adauga comentariu