FOTO Un câmpulungean a fost numit „cetățean de onoare al lunii iulie 2019” după ce a prins o persoană urmărită de polițiști

Ioan Grigoraș (53 de ani), a manifestat spirit civic și i-a ajutat pe polițiști să prindă o persoană urmărită.

„Polițiștii din echipajul de poliție i-au mulțumit și au avut surpriza să afle că barbatul este fost polițist la Poliția Transporturi Feroviare Câmpulung Moldovenesc, trecut în rezervă din anul 2016 cu gradul de plutonier adjutant șef. Are și el doi copii de vârsta agenților în sprijinul cărora a intervenit. Unul dintre ei este polițist în județul Cluj, mândrindu-se mult că în familie este continuată tradiția”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Viața de polițist l-a menținut într-o formă activă și din anul 2018 este membru al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. ,,Ștefăniță Vodă” Suceava – Sucursala Câmpulung Moldovenesc. 

Pentru gestul său, pentru spiritul civic și exemplul pe care l-a dat, conducerea IPJ Suceava i-a acordat o diplomă de excelență și titlul de cetățean de onoare al lunii iulie 2019.

La data de 2 august 2019, la sediul Poliție Municipiului Câmpulung Moldovenesc au fost invitați Ioan Grigoraș și membri ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I. ,,Ștefăniță Vodă”, fiind înmânată în cadru festiv placheta de onoare fostului polițist.

Un cetățean a sărit în ajutor polițiștilor

La data de 16 iulie 2019, în jurul orei 19.00, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe strada Calea Bucovinei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii au observat că la volanul vehiculului se afla un bărbat despre care dețineau date că are permisul de conducere suspendat. 

Polițiștii au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire folosind semnalele acustice și luminoase de pe autospeciala de poliție însă conducătorul autoturismului nu s-a conformat și a continuat deplasarea în mare viteză iar in zona gării, a virat brusc stânga și a părtuns pe strada Aurel Vlaicu, unde a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu bordura trotuarului.

Atât conducătorul auto cât și pasagerul din dreapta au abandonat autoturismul și au fugit.

Unul dintre polițiștii aflați în echipaj a continuat urmărirea pedestră a șoferului mașinii, în sprijinul acesteia alăturându-se și un cetățean aflat în preajmă. Împreună, cei doi au reușit prinderea și legitimarea bărbatului urmărit, în urma probatoriului administrat stabilindu-se că mașina urmărită a fost condusă de un tânăr de 22 de ani care avea permisul suspendat.  

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Adauga comentariu