FOTO Vehicule căutate de autorităţile din Germania și Belgia, descoperite la Vama Siret

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au descoperit la controlul de frontieră două mijloace de transport - un microbuz marca Ford și o motocicletă marca BMW, care erau căutate de către autoritățile din Germania, respectiv Belgia.

Ieri, 16 octombrie 2019, în jurul orei 13.00, în Vama Siret s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul german A.V., în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un microbuz marca Ford Tranzit, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2019.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au făcut verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că microbuzul în cauză era semnalat ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Germania, în aceeași zi.

Microbuzul, în valoare de aproximativ 127.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Tot, ieri, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un bărbat cu dublă cetățenie româno – ucraineană, M.V., în vârstă de 40 de ani, la volanul unui microbuz Mercedes Sprinter, înmatriculat în Ucraina.

În vehicul se mai aflau, în calitate de însoțitori ai șoferului, alți doi bărbați, cetățeanul ucrainean B.H și S.V. cu dublă cetățenie româno – ucraineană, în vârstă de 23, respectiv  41 de ani.

Cu ocazia controlului făcut asupra microbuzului, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru marfă, învelită cu o folie neagră, o motocicletă marca BMW, dezmembrată. Totodată, asupra cetățeanului ucrainean a fost descoperit și un permis de conducere fals.

În urma unor verificări suplimentare în bazele de date, s-a constatat că motocicleta este semnalată ca fiind ,,bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autoritățile din Belgia, la data de 6 martie 2019.

În acest caz, polițiștii de frontieră au întocmit, pentru cei trei cetățeni, lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar șoferul i s-a întocmit și pentru infracțiunea de complicitatea la fals material în înscrisuri oficiale, deoarece asupra lui a fost găsit un permis de conducere fals.

Adauga comentariu