FOTO VIDEO Microbuz burdușit cu țigări găsit de polițiștii de frontieră la Bilca

La data de 13 august 2019, în jurul orei 19.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bilca, un grup de persoane care încărca într-un microbuz marca Volkswagen Transporter mai multe colete voluminoase.

Polițiștii au strigat dupa respectivele persoane, dar atunci indivizii au abandonat coletele și microbuzul și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Atunci, polițiștii români au anunțat despre cele întâmplate autoritățile de frontieră din Ucraina. Polițiștii ucraineni au spus că pe direcția respectivă au reținut o persoană de cetățenie ucraineană și un autoturism de teren.

În mașina abandonată au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană, aceasta fiind dusă la sediul poliției, unde au fost găsite 32.670 de pachete de țigări de contrabandă.

Țigările în valoare de 381.654 de lei și microbuzul au fost confiscate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „contrabandă” și „trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

Tot în aceeași zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul român A.V. (56 de ani). Bărbatul conducea un autoturism marca Ford Focus.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

În mașină, în locul roții de rezervă, au fost găsite 308 pachete de țigări și patru litri de votcă, de contrabandă.

Bunurile în valoare de 534 de lei au fost confiscate, iar bărbatul a primit o amendă în valoare de 5.000 de lei.

 

Adauga comentariu