Fratele criminalului Beșa, cel care a ucis un poliţist în Gara Burdujeni, a fost săltat de polițiști la ieșirea de pe poarta închisorii deoarece și-a amenințat mama cu moartea

Alexandru Beșa (26 de ani), din comuna Valea Moldovei, a fost eliberat acum două zile din Penitenciarul Gherla, loc în care a ispășit o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, lovirea sau alte violenţe asupra unui membru de familie, distrugere şi ameninţare.

Chiar când ieșea pe poarta închisorii, Beșa a fost săltat de către polițiștii suceveni, după ce mama sa a reclamat faptul că a fost amenințată de către acesta cu moartea.

Alexandru Beșa a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar, fostul deținut alegând să aibă domiciliu la un centru de reintegrare a persoanelor private de libertate de pe raza județului Cluj.

La sfârșitul lunii august, știind faptul că fiul său urmează să fie eliberat din închisoare, Melania Beșa a solicitat la Judecătoria Gura Humorului un ordin de protecție împotriva lui Alexandru Beșa. Judecătorii au admis cererea femeii și au decis că timp de șase luni Beșa junior trebuie să nu se apropie de domiciliul mamei sale din Valea Moldovei, de către aceasta și fiica ei pe o distanță de minimum 1.000 de metri. În plus, Alexandru Beșa nu are voie să intre în contact cu mama sa inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod.

Alexandru Beşa este fratele lui Ioan Beşa, cel care l-a omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava.

Alexandru Beşa a avut de executat doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi ultraj. El a fost prins în noaptea de 21 spre 22 iulie 2017, la ora 01.30, de către poliţiştii germani, fiind arestat în vederea extrădării sale în România.

„În urma acţiunii de cooperare poliţienească, în urma unui control de rutină efectuat în Germania a fost identificat Alexandru Beşa, care figura ca urmărit la nivel internaţional în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de către secţia penală a Judecătoriei Gura Humorului, mandatul fiind emis pentru mai multe fapte de violenţă şi ultraj. Condamnatul a fost identificat de către autorităţile germane, se află în custodia lor, urmând a fi extrădat în România pentru ispăşirea pedepsei“, declara, în vara anului 2017, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul de poliţie Ionuţ Epureanu.

La data de 20 februarie 2017, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Alexandru Beşa, din comuna Valea Moldovei, la doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, lovirea sau alte violenţe asupra unui membru de familie, distrugere şi ameninţare, decizia magistraţilor suceveni fiind una definitivă.

Anchetatorii au stabilit că la data de 30 martie 2015, individul a lovit-o pe mama sa, cu pumnii şi picioarele, a distrus bunuri din magazinul gestionat de aceasta şi i-a adresat ameninţări cu moartea. Poliţiştii sosiţi la faţa locului pentru a aplana conflictul, au fost ameninţaţi de Beşa cu moartea. De altfel, el a încercat să îi lovească pe poliţişti, provocându-i leziuni unuia dintre aceştia. Agentul rănit a avut nevoie de trei zile de îngrijiri medicale. De asemenea, la data de 26 aprilie 2015, inculpatul Alexandru Beşa a lovit-o pe mama sa cu palmele peste faţă şi i-a luxat degetul de la o mână. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au fost ameninţaţi din nou cu moartea.

În vara anului 2017, un eveniment cu un impact emoțional extrem de puternic a avut loc în Suceava. Un poliţist a avut un sfârşit tragic după ce un recidivist ce a trecut prin închisorile din Spania l-a atacat mişeleşte pe la spate şi l-a înjunghiat de cel puţin 40 de ori. Agentul şef de poliţie Sorin Vezeteu, tată a doi copii, ajutorul şefului postului de poliţie de la Poliţia Transporturi Feroviare din Burdujeni, a murit pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, fiind atacat cu sălbăticie de un boschetar aciuat în zonă.

Criminalul, Ioan Beșa, a fost găsit ulterior spânzurat în celula sa din Penitenciarul Botoșani.

Adauga comentariu