Hoții recidiviști care au furat ceasuri, bijuterii, parfumuri și telefoane în valoare de 30.000 de lei dintr-un apartament din Suceava au fost trimiși în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a doi inculpați, cercetați în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de furt calificat.

Anchetatorii au stabilit că persoana vătămată deține apartament, de aproximativ 180 mp, în municipiul Suceava. Apartamentul este locuit efectiv, persoana vătămată, depozitând în acesta obiecte de mobilier, produse cosmetice, bijuterii și sume de bani. 

În cursul zilei de 25 martie 2016, în jurul orei 11.00, proprietarul a plecat de la adresa de reședință din municipiul Suceava încuiind ușa de la apartament.  

În aceeași zi, după plecarea persoanei vătămate, în intervalul orar 17.00 – 17.30, inculpații, ambii din municipiul Suceava, cunoscuţi cu antecedente penale, s-au deplasat cu un autoturism marca BMW seria 3 de culoare închisă, prevăzut cu numere de înmatriculare provizorii, în apropierea blocului în care locuiește persoana vătămată.

Aceștia au urcat la etajul V al imobilului și cu un obiect contondent, având lățimea de aproximativ 1,5 centimetri, au forțat ușa metalică de acces în apartamentul provocând și distrugeri peretelui în zona care se învecinează cu ușa.

Inculpații au reușit să deschidă ușa și să pătrundă în interior, apoi au găsit și furat suma de 500 de lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci şi modele, mai multe parfumuri, trei telefoane mobile, din care două telefoane Iphone 4S şi unul 5S şi bijuterii din aur.

După ce au ieșit din apartamentul persoanei vătămate având asupra lor bunurile sustrase depozitate în mai multe sacoșe și se deplasau pe casa scării, spre ieșirea din bloc, inculpații au fost observați de martori în timp ce coborau scările de la etajul superior.

Valoarea prejudiciului a fost evaluată la suma de 30.000 de lei, pentru marea parte a bunurilor furate, persoana vătămată prezentând documente de proveniență și fișe de achiziție.

„Fapta inculpaților care, la data de 25 martie 2016, în intervalul orar 17.00 – 17.30, inculpații au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate, situată în municipiul Suceava, de unde au furat suma de 500 de lei, aproximativ 30 ceasuri de mână, diverse mărci şi modele, mai multe parfumuri, trei telefoane mobile, din care două telefoane Iphone 4S şi un telefon Iphone 5S şi bijuterii din aur, respectiv un lănţişor din aur, cercei din aur şi două inele, alte bijuterii din materiale comune, creând persoanei vătămate un prejudiciu de 30.000 lei, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Adauga comentariu