Inconştientul care s-a urcat fără permis la volan şi a produs un accident soldat cu moartea a doi tineri a fost arestat preventiv

În această seară, Marinel Andrei Pelinar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Marinel Andrei Pelinar (31 de ani), din comuna Vatra Moldoviței, autorul accidentului mortal soldat cu doi morți, produs miercuri seară la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc, a fost prins de polițiștii suceveni, ieri dimineață. Acesta se afla la domiciliul surorii sale.

Individul a fost pus să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. El a fost dus la spitalul din Câmpulung Moldovenesc pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Surprinzător, Pelinar nu a suferit leziuni foarte grave. Acesta încearcă să se disculpe în fața polițiștilor spunând că nu mai ține minte ce s-a întâmplat cu o noaptea înainte.

Pe numele lui Marinel Andrei Pelinar a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Amintim că miercuri seară, pe la ora 23.15, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost anunțată prin 112 despre faptul că la ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre orașul Gura Humorului s-a produs un accident rutier. D

Din primele verificări făcute de polițişti a rezultat că pe DN 17 au intrat în coliziune frontală două autoturisme, respectiv un BMW și un Volkswagen Passat.

Individul de la volanul BMW-ului a abandonat vehiculul şi a fugit de la fața locului, iar din celălalt autoturism a fost extras şoferul în stare gravă. Acesta a intrat direct pe mâna personalului SMURD, care a început să-i facă manevre de resuscitare.

Pasagerul din dreapta era încarcerat, iar pe bancheta din spate se mai afla un minor.

Din primelor cercetări făcute de polițişti s-a stabilit că la data de 13 noiembrie 2019, în jurul orei 23.10, un autor necunoscut, în timp ce conducea un autoturism BMW, avându-l ca pasager pe locul din dreapta față pe George Huțuleac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Frumosu, pe DN 17, pe raza localității Câmpulung Moldovenesc, la un moment dat, cel mai probabil s-a angajat în efectuarea unei manevre de depășire neregulamentară, în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația "Depășirea interzisă" și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Volkswagen Passat, care din primele verificări s-a stabilit că circula din direcția opusă, fiind condus de Alexandru Gabriel Rusu (20 de ani), din comuna Ostra.

După impact, autoturismul Volkswagen Passat a fost proiectat în rigola din stânga a direcției de mers menționate, ambele vehicule fiind avariate în proporție de 80%.

După producerea accidentului, şoferul BMW-ului a părăsit locul accidentului. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a lui Alexandru Gabriel Rusu, diagnosticat cu „fractură mână dreaptă, TCC, traumatism toraco – lombar, politraumatism – accident rutier" și a lui Andrei Ionuț P. (14 ani), din comuna Ostra, pasager în Volkswagen diagnosticat cu „fracturi membre superioare", care au fost transportați la Spitalul Județean Suceava.

Tot în urma accidentului a rezultat decesul lui George Huțuleac și a lui Gabriel Claudiu R., în vârstă de 17 ani, din comuna Ostra, pasager în Volkswagen, care au fost declarați decedați la fața locului.

Şoferul Alexandru Gabriel Rusu nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, din cauza leziunilor suferite însă și-a exprimat consimțământul cu privire la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Adauga comentariu