Lemn de peste 1,2 milioane de lei confiscat de polițiști de la o societate din Câmpulung Moldovenesc care are un profit anual de 25.000 de lei

În perioada 11 – 13 februarie 2020, o echipă mixtă formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava a făcut o verificare la SC Gabmaer SRL din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe linia respectării prevederilor legale privind exploatarea, achiziția, transportul, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Cu această ocazie s-a constatat faptul că, în perioada 1 septembrie 2019 – 11 februarie 2020, agentul economic a livrat cantitatea totală de 1.656,08 mc cherestea de esență rășinoase din alte locații decât cele corespunzătoare provenienței legale.

De asemenea, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice, s-a constatat o diferență în minus în gestiunea de buștean, de 207,97 mc lemn rotund de esență rășinoase, precum și alte încălcări ale legislației silvice.

În acest caz s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, fiind date cinci amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității totale de 1.864,05 mc material lemnos respectiv cherestea și lemn rotund de esență rășinoase, în valoare totală de 1.226.492 de lei.

SC Gabmaer SRL Câmpulung Moldovenesc este o societate înființată în anul 2009, care îi are ca administratori pe Iustina Ursu și Gavrilă Ursu. Conform datelor de pe portalul www.listafirme.ro, firma nu a înregistrat rezultate financiare ieșite din comun. Cifra de afaceri a societății nu a depășit 700.000 de lei, iar profitul mediu anual se ridică undeva la 25.000 de lei.

Cum a ajuns ca o firmă mică, să zicem, să ajungă să comercializeze ilegal mii de metri cubi de lemn? Poate ne va răspunde într-o zi cei de la Direcția Silvică Suceava sau cei de la DNA Serviciul Teritorial Suceava...

           

Adauga comentariu