Ludovic Orban arătă cu degetul spre Vasile Rîmbu: „La Spitalul Județean Suceava a existat un management neglijent și probabil o atitudine generală de desconsiderare a pericolului”

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că la Spitalul Județean Suceava a existat  “un management neglijent”  şi  “probabil o atitudine generală de desconsiderare a pericolului”  reprezentat de coronavirus, menţionând că s-a apelat la medici militari cu experienţă pentru a repune în funcţiune spitalul.

“La ora actuală am refăcut complet managementul la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, am refăcut managementul spitalului.

Noul director al spitalului  (Daniel Derioiu – n.r.)  este medic militar cu experienţă, a fost director medical în Spitalul Militar Braşov şi este un om care nu s-a dus singur acolo, ci cu o echipă şi care repune, practic, în funcţiune Spitalul Suceava.

Toate resursele pe care le putem mobiliza deja au fost distribuite spre Suceava, în ceea ce priveşte materiale, echipamente de protecţie, resurse umane pe care le putem disponibiliza, tratamentele necesare pentru tratarea persoanelor care sunt diagnosticate pozitiv” a afirmat Orban la  Digi 24.

El a mai spus că aşteaptă rezultatul anchetei care vizează conducerile spitalului și DSP, adăugând  “cel mai probabil la Suceava nu a existat numai un management neglijent, ci şi probabil o atitudine generală de desconsiderare a pericolului reprezentat de acest virus.

Spitalul din Suceava este unul dintre spitalele care s-au dezvoltat cel mai mult în ultimii opt ani, a atras cetăţeni care au preferat să beneficieze de serviciile spitalului până la izbucnirea epidemiei, este un spital care niciodată nu a avut probleme materiale până la momentul izbucnirii epidemiei, în cont beneficiau de 60 milioane lei, ceea ce arată că aveau capacitatea necesară.

Din informaţiile pe care le am, chiar era un spital bine dotat şi nu au lipsit materialele de protecţie”.

sursa material: ziaruldepenet.ro

Comentarii

ilie olivia

03.04.2020 11:44

Din acest motiv a fost suspendat  DOAR  pentru TREI luni ? Vi se pare corect ?

Adauga comentariu