Motociclistul mort în accidentul de azi – noapte nu purta cască, nu avea permis, nu avea lumini la motocicletă și s-a angajat într-o depășire neregulamentară

Un grav accident de circulație a avut loc aseară, în jurul orei 23.30, pe o stradă din orașul Gura Humorului. Gheorghe Scheuleac (26 de ani), din comuna Stulpicani, în timp ce conducea o motocicletă Yamaha pentru enduro, neînmatriculat/neînregistrat, nedotat cu nici un fel de dispozitiv de iluminare și semnalizare a prezenței pe partea carosabilă pe timp de noapte, pe strada Mănăstirea Humorului, din cauza vitezei excesive s-a angajat în depășirea autoturismului BMW condus de Marius – Nicolae Marin (23 de ani), localnic.

Scheuleac a inițiat depășirea pe un sector de drum ușor în pantă, prevăzut cu marcaj longitudinal continuu, intrând însă în coliziune cu mașina al cărei șofer a virat la stânga spre strada Digului, fără să se asigure corespunzător.

Motociclistul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă prin partea stângă, trecând peste trotuar, fiind proiectat atât el cât şi motocicleta într-o grădină din apropiere, în cădere acesta lovindu-se cu capul de o bordură din piatră aflată pe spaţiul verde. Tânărul nu purta cască de protecție. Din nefericire, el a decedat pe loc.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fiind făcute verificări în baza de date a deţinătorilor de permise de conducere, s-a stabilit că Gheorghe Scheuleac are permis de conducere categoria „B”, necorespunzător categoriei din care face parte motociclul condus de acesta. De asemenea, s-a descoperit că motocicleta Yamaha nu figurează ca fiind înmatriculată.

Din primele cercetări făcute de polițiști la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face atât Gheorghe Scheuleac, care a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, iniţiată pe un sector de drum cu marcaj continuu, pe fondul unei viteze excesive şi neadaptate la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi a condus un motociclul nedotat cu niciun fel de dispozitive sau sisteme de iluminare sau semnalizare a prezenţei pe partea carosabilă pe timp de noapte, cât şi Marius – Nicolae Marin, care nu s-a asigurat corespunzător în momentul efectuării manevrei de schimbare a direcţiei de mers prin viraj la stânga.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv”, „conducerea unui autovehicul neînmatriculat” şi „ucidere din culpă”.

Adauga comentariu