Noul ștrand de la Ițcani va fi ridicat cu peste 10 milioane de lei, însă va fi dat spre folosință abia peste doi ani

Ieri, la Primăria Suceava, a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului ștrand de la Ițcani. Termenul de realizare a investiției este de 24 de luni. Lucrările presupun amenajarea unui bazin principal de înot în suprafață de 1.250 de metri pătrați, a unui bazin cu apă sărată de 250 de metri pătrați, dar și a unui bazin pentru copii de 420 de metri pătrați, a unei terase pentru alimentație publică, vestiare și grupuri sanitare. Totodată, se vor construi o platformă de plajă de 700 de metri pătrați și locuri de joacă pe 200 de metri pătrați.

„În prima parte a zilei de ieri, am semnat contractul de proiectare și execuție la ștrandul municipalității, PROIECTARE ȘI EXECUȚIE PENTRU OBIECTIVUL DE INVESTIȚII <<LUCRĂRI MODERNIZARE A ȘTRANDULUI IȚCANI>>, cu câștigătorii contractului: asocierea SC Con Bucovina – SC Loial Impex SRL – Moldproiect – ASD SRL, toate din municipiul Suceava”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Valoare contract este de 9.575.153,06 de lei, fără TVA, iar perioada de realizare 24 de luni.

Inițial, municipalitatea va asigura o sumă de 5 milioane de lei, disponibilă dintr-un împrumut bancar. Ştrandul de la Ițcani va fi amenajat pe locul celui vechi, decizia fiind luată de municipalitate după ce studiile au demonstrat că este mai bine să fie amenajat un alt obiectiv similar decât să fie reparat ștrandul vechi.

Adauga comentariu