Numeroasele accidente rutiere în care au fost implicate TIR-uri și camioane i-a scos pe șosele pe polițiștii suceveni

În ultimele două săptămâni, pe raza județului s-au înregistrat mai multe accidente rutiere în care au fost implicate vehicule da mare tonaj. Conducerea acestor vehicule necesită o responsabilitate sporită, consecințele implicării acestora în evenimente rutiere fiind din cele mai grave.  

La data de 12 februarie 2020, în intervalul orar 09.00 – 13.00, respectiv 15.00 – 19.00, Serviciul Rutier – IPJ Suceava a organizat şi desfăşurat acţiuni pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de marfă și persoane, precum și pentru verificarea legalităţii transportului public de marfă și persoane. În cadrul acțiunii au fost date 98 de amenzi în valoare totală de 67.695 de lei.

De asemenea, au fost reținute șapte permise de conducere (patru – viteză, două – depășire, unul – prioritate auto) și au fost retrase patru certificate de înmatriculare. Totodată, au fost retrase două seturi de plăcuțe de înmatriculare.

În cadrul acțiunii au fost verificate 101 TIR-uri de transport marfă și 68 de autobuze, autocare și vehicule pentru transport persoane.

Un bărbat de 45 ani, din municipiul Suceava, a condus un TIR pe strada Centurii din Șcheia, efectuând activități de transport rutier de marfă și a utilizat alt card tahograf decât cel emis șoferului. Acesta a fost amendat cu 9.000 de lei.

Un bărbat de 38 ani, din Câmpulung Moldovenesc, a condus autobuzul efectuând transport rutier de persoane contracost, prin servicii regulate, fără a respecta orele înscrise în graficul de circulație aferent licenței de traseu. De asemenea nu a respectat obligația de a nu opri în alte locuri decât cele prevăzute în graficul de circulație. El a fost sancționat cu 5.000 de lei.

Adauga comentariu