O armată de polițiști a descins la căminul social nr.2 al Primăriei municipiului Suceava

Ieri, între orele 06.30 – 09.00 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică au organizat o acțiune la căminul social nr. 2 aparținând Primăriei municipiului Suceava și în proximitatea acestuia, pe linia prevenirii şi combaterii actelor de tulburare a ordinii și liniștii publice, pentru legalizarea persoanelor fără cărți de identitate, precum și pentru depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale în acest cămin.

La acțiunea organizată au participat în total de 35 lucrători, din care 17 polițiști din cadrul Biroului Ordine Publică, șase polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale, nouă lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava, doi lucrători din cadrul I.J.J. Suceava și un funcționar din cadrul Primăriei municipiului Suceava – Biroul Evidența și Administrarea Imobilelor de Locuit, acționându-se cu nouă autospeciale din dotarea celor trei structuri implicate.

Acțiunea a avut ca scop nprevenirea şi combaterea faptelor antisociale, in special a celor cu violenţă, ce se comit în zona căminelor sociale; identificarea persoanelor care locuiesc fără forme legale şi luarea măsurilor legale împotriva acestora; identificarea persoanelor care se sustrag urmării penale, precum și a bunurilor provenite din furt; identificarea persoanelor străine de localitate care nu își justifică prezența pe raza de competență; conducerea persoanelor suspecte sau a celor care nu-și justifică prezența la sediul poliției în vederea implementării în bazele de date; supravegherea persoanelor predispuse la fapte antisociale şi care în aceasta perioadă pot întreprinde acţiuni menite să tulbure ordinea şi liniştea publică; depistarea persoanelor urmărite şi a celor care se sustrag executării pedepselor; sancţionarea celor care încalcă prevederile legale.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 48 de persoane și au fost atenționate/avertizate 13 persoane

Au fost verificați agenții de pază din zonă și au fost găsite șase persoane străine de localitate, fiind legitimate și introduse în bazele de date. De asemenea, au fost controlate 19 obiective și bagaje.

Totodată, persoanele găsite în camerele de cămin au fost instruite de către polițiștii de proximitate și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava cu privire la adoptarea unui comportament preventiv pentru a nu fi victime ale faptelor cu violență.

Adauga comentariu