O parte din primarii PSD pregătesc boicotarea vizitei făcute de Viorica Dăncilă în Suceava. Edilii sunt nemulțumiți de faptul că nu li s-a acordat nici măcar un leu la rectificarea bugetară

O parte din primarii PSD pregătesc boicotarea vizitei făcute de Viorica Dăncilă în Suceava. Edilii sunt nemulțumiți de faptul că nu li s-a acordat nici măcar un leu la rectificarea bugetară

„Autocare am tot dus la București. Nu a dat un leu, anul acesta. Nu merg nicăieri”, a spus Mircea Laurus, primarul orașului Milișăuți.

Primarul orașului Cajvana, Gheorghe Tomăscu, a explicat că nici el nu are cum să ajungă mâine la vizita organizată în județ de către Viorica Dăncilă.

„Mâine am o vizită în teren la alimentarea cu apă, vine un domn de la București, care mi-a dat avizul final. Nu pot să îmi bat joc de el. Nu e altceva...”, a spus primarul Gheorghe Tomăscu.

În schimb, primarul PSD al orașului Solca, Cornel Țehaniuc, care nici el nu a primit nici un ban la rectificarea bugetară, a declarat că îi va fi alături Vioricăi Dăncilă în timpul vizitei făcute în județul Suceava.

„Chiar dacă am primit bani, chiar dacă nu primesc, eu sunt primar PSD, deci nu pot să nu susțin candidatura și pe doamna Viorica Dăncilă. Problema e că, mi-o dat sau nu mi-o dat, îs mulțumit de guvernarea PSD”, a precizat și Cornel Țehaniuc.

Săptămâna trecută, Ziar de Suceava a arătat că aproape 60% din valoarea totală acordată de Ministerul Finanțelor pentru localitățile din județ, reprezentând „sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale”, vor merge la administrații conduse de primari liberali.

Ministerul Finanțelor a publicat lista sumelor repartizate pe fiecare comună, iar la nivelul județului Suceava surprizele sunt mari. Dacă în restul țării comunitățile locale se plâng de faptul că primarii social – democrați au fost avantajați, în Suceava nu e cazul. Primăriile PNL au primit în total 31,3 milioane de lei, în timp ce la administrațiile conduse de primari PSD se duc doar 22,8 milioane. Câte o singură localitate condusă de primari ALDE sau PMP au primit bani: s-au dus 17.000 de lei la Pojorâta (PMP) și 163.000 de lei la Capu Câmpului (ALDE).

De departe, cei mai mulți bani a primit Suceava. Municipiul a primit la rectificare 18,35 milioane de lei, mai mult decât restul orașelor din județ, luate la un loc. Sau altfel spus: cât au primit aproape toate primăriile PSD din județ.

Vă prezentăm lista primăriilor PSD care nu au primit nici măcar un ban: Cajvana, Milișăuți, Solca, Vicovu de Sus, Arbore, Baia, Boroaia, Calafindești, Dolhești, Dorna Candrenilor, Fântâna Mare, Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi, Frumosu, Gălănești, Grănicești, Hârtop, Iaslovăț, Panaci, Păltinoasa, Pătrăuți, Pârteștii de Jos, Siminicea, Slatina, Straja, Stroiești, Stulpicani, Valea Moldovei, Verești, Vicovu de Jos, Voitinel, Volovăț, Vulturești.

Programul vizitei electorale avută în Suceava de liderul PSD, Viorica Dăncilă

Președintele PSD și premierul interimar al României, Viorica Dăncilă, se va afla mâine o vizită electorală în județul Suceava.

Periplul Viorica Dăncilă va începe la ora 09.00 în Hânțești, unde este programată o întâlnire electorală. De acolo, ea se va deplasa în comuna Zamostea, având programată o întâlnire începând cu ora 10.15. Ulterior, Dăncilă va avea o întânire cu cetățenii din municipiul Rădăuți. Viorica Dăncilă va fi prezentă în Rădăuți în intervalul 11.30 – 13.30.

De la Rădăuți, Viorica Dăncilă va veni la Suceava, unde va susține o conferință de presă, la sediul Organizației Județene a PSD. Ultima oprire din turneul electoral va avea loc în municipiul Fălticeni, între orele 17.00 și 18.30. În Fălticeni, Viorica Dăncilă va avea o întâlnire cu cetățenii din localitate, timp de 30 de minute și o întâlnire electorală, de circa 60 de minute.

Adauga comentariu