O tânără a încercat să ia asupra ei un accident rutier produs de un șofer beat

Ieri, în jurul orei 07.00, polițiștii rutieri din Rădăuți au fost anunțați despre faptul că pe raza municipiului Rădăuți a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane.

La fața locului, polițiștii au identificat-o pe I.Z. (21 de ani), din comuna Vicovu de Jos, care a spus că ea a condus mașina implicată în accident. Deoarece polițiștii aveau suspiciuni față de spusele tinerei, aceștia au testat cu aparatul etilotest toate cele patru persoane găsite la fața locului.

În cazul I.Z. și a lui D.M. (18 ani), din comuna Frătăuții Vechi, rezultatele au fost negative. 

În cazul celorlalte două persoane rezultatele au fost pozitive, respectiv I.G. (22 de ani), din comuna Gălănești, avea o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar M.H. (20 de ani), din comuna Frătăuții Vechi, avea o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În realitate, tânăra care spunea că a condus mașina de fapt nici nu se afla în autoturism în momentul accidentului

În urma cercetărilor polițiștilor, aceștia au stabilit faptul că în jurul orei 05.30, I.G., tânărul din comuna Gălănești, în vârstă de 22 de ani, conducea autoturismul marca Mercedes Benz pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, îndreptându-se dinspre comuna de domiciliu spre centrul Rădăuțiului.

În autoturismul condus de I.G. se aflau în calitate de pasageri M.H., pe locul dreapta față și D.M. pe bancheta din spate.

La un moment dat, într-o curbă la dreapta șoferul fiind beat nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul asupra mașinii. Atunci, a pătruns cu autoturismul pe contrasens și s-a izbit frontal într-un palet de bolțari și un stâlp.

În urma accidentului, autoturismul a fost avariat, iar I.G. și M.H. au fost răniți ușor. Cei doi au fost transportați cu ambulanța la Spitalul din Rădăuți.

Autoturismul Mercedes Benz, aparține părinților lui M.H., care i l-a dat lui I.G. să-l conducă, deși știa că I.G. se află sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumuri publice a unui vehicul sub influența alcoolului” și „încredințarea spre conducere a unui vehicul unei persoane care se afla sub influența alcoolului”.

 

Adauga comentariu