Parchetul Militar Iași a preluat ancheta privind modul de intervenție al jandarmilor în Parcul Municipal Vatra Dornei

Ancheta privind modul de intervenție al jandarmilor de ieri, din Parcul Municipal Vatra Dornei, a fost preluată de Parchetul Militar Iași.

”Parchetul Militar Iași a preluat ancheta și efectuează cercetări cu privire la modul de acțiune al jandarmilor care au intervenit în data de 19 iulie 2019 pentru soluționarea unei sesizări în localitatea Vatra Dornei, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava va da tot concursul autorităților pentru finalizarea anchetei”, a spus Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.

Ieri, 19 iunie 2019, o patrulă de jandarmerie, care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tinere, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectatol, un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa minoră.

Echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a indentificat persoana în cauză și i-a solicitat acesteia să se deplaseze în afara zonei de spectacol, pentru a fi legitimat. Deoarece jandarmii au considerat că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, din municipul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv au folosit materialele de intervenție din dotare.

La un moment dat, bărbatul și-a pierdut cunoștința iar jandarmii au solicitat intervenția echipajului medical pentru acordarea primului ajutor. Atunci bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din localitate.

În dimineața de 20 iulie 2019, în jurul orei 11.00, bărbatul a fost declarat decedat.

Adauga comentariu