Rețeta prin care dezvoltatorii imobiliari din Suceava își păcălesc clienții: în acte sunt trecuți mai mulți metri pătrați decât există în realitate

Dezvoltatorii imobiliari din Suceava, care, în ultimii ani, au tot apărut ca ciupercile după ploaie, reușesc cum necum să găsească câte un petec de pământ pe care construiesc blocuri. Ulterior, apartamentele sunt vândute la prețuri destul de mari către persoane care nu de puține ori se împrumută pentru a-și achiziționa o locuință.

Acești dezvoltatori imobiliari profită de lipsa de cunoaștere a clienților și le vând apartamente și garsoniere care în acte au o suprafață, însă în realitate sunt mult mai mici. Astfel, constructorii obțin nejustificat sume de la oamenii care își doresc o casă.

Un astfel de exemplu a ieșit la iveală zilele trecute când un cetățean, care a cumpărat un apartament de la SC Revine IMPEX SRL Suceava, a descoperit că locuința sa este mai mică decât în acte. Concret, atunci când a achiziționat apartamentul, bărbatul a plătit 50.000 de euro pentru imobilul care în acte avea 49,20 metri pătrați. Astfel, el a achitat undeva la 1.000 de euro/metru pătrat.

Tranzacția a avut loc în anul 2009. 10 ani mai târziu, suceveanul a vrut să-și vândă apartamentul, însă a descoperit faptul că locuința s-a micșorat, având în prezent o suprafață de 46,86 mp. Acesta și-a dat seama că din start a dat cu 3.000 de euro mai mult decât trebuia. Interesant este faptul că ambele măsurători au fost făcute de către aceeași firmă de cadastru.

Dacă în 2009, dormitorul avea 10,73 mp, baia – 4,28 mp, bucătăria – 8,48, iar sufrageria – 13,20, în 2019, camerele s-au micșorat. În prezent, dormitorul are 10,43 mp, baia – 4,13 mp, bucătăria – 8,01 mp, iar sufrageria 12,62 mp.

În anul 2009, sufrageria avea o lungime de 4,35 metri, iar acum are doar 4,27 metri, în timp ce lățimea a scăzut de la 3,05 la 2,96 metri. Bucătăria avea o lungime de 4,35 metri și o lățime de 2 metri, iar în prezent are o lungime de 4,15 metri și lățime de 1,95 metri. Dormitorul avea în urmă cu 10 ani o lungime de 3,85 metri și o lățime de 2,80 metri, iar acum are o lungime de 3,75 și o lățime de 2,79 metri.

Numai din pix, dezvoltatorii imobiliari au mărit suprafețele apartamentelor cu câțiva metri pătrați obținând sume considerabile de bani de pe urma sucevenilor de bună credință.

SC Revine IMPEX SRL Suceava este administrată de către Iulian Cezar Vasilciuc soțul Irinei Vasilciuc, administratorul public al județului Suceava, o abonată la funcții publice și o apropiată a PNL. Am încercat să obținem un punct de vedere de la Iulian Cezar Vasilciuc, însă la numerele de telefon de pe portalul www.listafirme.ro ale SC Revine IMPEX SRL nu ne-a răspuns nimeni.

Probabil, această modalitate de a înșela oamenii este folosită de către toți dezvoltatorii imobiliari din oraș și județ, așa că le recomandăm sucevenilor să contacteze separat o firmă de cadastru pentru a-și măsura singuri suprafața imobilelor pe care doresc să le achiziționeze pentru a nu fi păcăliți cu câteva mii de euro.

Adauga comentariu