Sărbătoarea Muntelui, o manifestare ipocrită a Consiliului Județean Suceava

În luna august a fiecărui an, Consiliul Județean (CJ) Suceava organizează în Masivul Rarău o manifestare numită Sărbătoarea Muntelui.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, laudă muntele folosind cuvinte mari prin care încearcă să le explice sucevenilor și nu numai cât de important este muntele pentru cetățeni.

Flutur, plecat de ceva timp din cadrul Direcției Silvice Suceava cu un bagaj extrem de mare de informații, probabil uită că munții din județul Suceava sunt batjocoriți zi de zi, tăierile ilegale de păduri fiind ceva la ordinea zilei în Bucovina.

Județul Suceava se clasează pe primul loc la nivel național în topul hoților de lemne trimiși în judecată. An de an, mii de metri cubi de lemn se taie ilegal din pădurile bucovinene, dar nimeni nu ia măsuri pentru ca acest fenomen să fie stopat.

Anul trecut, polițiștii suceveni au confiscat 4.716,36 mc de lemn tăiat ilegal, care are o valoare de circa 1,5 milioane de lei. Cantitatea confiscată de polițiști este infimă față de cea care dispare din păduri, fără ca nimeni să fie tras la răspundere.

Peste câțiva ani, Flutur poate inventa o altă sărbătoare, cea a Muntelui fără pădure!

Sursa foto: www.svnews.ro

Adauga comentariu