Spitalul Județean Suceava nu raportează la DSP persoanele care au decedat din cauza coronavirusului. Pastorul Candreanu de la Ipotești nu apare pe nicio listă deși e îngropat de joi

Este oficial! Spitalul Județean Suceava nu raportează la DSP persoanele care au decedat din cauza coronavirusului. Ceea ce se bănuia de mai mult timp a ieșit la iveală după moartea lui  Viorel Candreanu, pastorul Bisericii Baptiste Betel din Ipotești.

Acesta și-a făcut testul pentru coronavirus la data de 24 martie 2020, a fost trimis acasă, iar a doua zi i s-a făcut rău, fiind transportat la Spitalul Județean Suceava. Din nefericire, în cursul zilei de 26 martie a.c., pastorul Candreanu a decedat fiind înmormântat câteva ceasuri mai târziu.

Familia și apropiații au susținut că Viorel Candreanu a murit răpus de coronavirus, însă oficial nu apărea pe nicio listă a Spitalului Județean Suceava sau a celor de la Ministerul Sănătății.

„Familia a primit rezultatul, pozitiv, a doua zi după deces”, a declarat Marcel Lungu, colegul lui Viorel Candreanu, pentru jurnaliștii de la Libertatea.

Oficial, până astăzi, pastorul bisericii baptise din Ipotești nu apare pe lista persoanelor decedate din cauza coronavirusului, deși este îngropa de patru zile. DSP Suceava susține că nu a primit niciun fel de informare de la spitalul județean.

„Spitalul nu a transmis încă lista oficială a decedaților”, au transmis reprezentanții DSP Suceava.

Conform informațiilor deținute de reporterii cotidianului online Ziar de Suceava, la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava mor zilnic în jur de 10 persoane, parte dintre ele infectate cu coronavirus. De ce conducerea unității medicale nu raportează aceste decese? Poate vom primi un răspuns zilele următoare.

Cert este că, din data de 25 martie 2020, după ce șapte persoane au sfârșit la Spitalul Județean Suceava din cauza coronaviruslui, conducerea unității medicale nu a mai raportat niciun deces din cauza COVID – 19.

Sursă material: Libertatea

Sursa foto: Facebook/ Biserica Baptistă Betel Ipotești

Comentarii

Bodale Ionel

29.03.2020 19:33

Se evită o isterie.

Adauga comentariu