Spitalul Județean Suceava va monta gratuit stenturi pacienților cronici

CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare și îndeplinirea criteriilor în vederea includerii Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană (montare de stent la pacientii cronici) și a transmis Casei Naționale de Asigurări de Sănătate o solicitare de includere a unității sanitare în acest program.

Ca urmare a acestui demers, în Monitorul Oficial nr. 833/14.10.2019 a fost publicat Ordinul Președintelui CNAS nr. 898 din 7 octombrie 2019 care prevede nominalizarea Spitalului Județean de Urgență Suceava în Programul național de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.

„Instituția noastră a înștiințat Spitalul Județean Suceava referitor la aceste prevederi legale, urmând ca în momentul alocării bugetului să încheiem un act adițional pentru furnizarea serviciilor medicale”, a transmis Claudiu Cobuz, directorul general al CAS Suceava.

CAS Suceava urmărește asigurarea accesului cetățenilor din județ la servicii medicale care acoperă toată patologia, inclusiv cazurile complicate. Astfel, în această lună, institutia a suplimentat bugetul alocat Spitalului Județean Suceava cu suma de 282.000 de lei. Această sumă, acordată pentru prima dată, reprezintă complexitatea suplimentară a cazurilor tratate în secția de terapie intensivă, unitatea sanitară îndeplinind criteriile prevăzute de legislația în vigoare pentru a obține acest buget suplimentar.

În calitate de administrator al bugetului Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asigurații din județ să beneficieze de servicii medicale performante și de o bună calitate.

 

Adauga comentariu