Tot mai mulți africani sunt prinși în timp ce încearcă să intre ilegal în România din Ucraina

La data de 1 iulie 2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-au intensificat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale. Astfel, în jurul orei 00.10, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 1.000 de metri de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, doi tineri care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.

Cei doi au fost duşi la sediul sectorului, unde, în urma verificărilor, s-a stabilit că provin din Algeria şi au vârstele de 21, respectiv 26 de ani.

În aceeaşi zi, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus s-a desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale.

Astfel, în jurul orei 10.20, polițiştii de frontieră au depistat şi reţinut lângă frontieră, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un adolescent, care  nu vorbea limba română și nu își justifica prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, provine din Sierra Leone şi are vârsta de 16 de ani.                      Imediat au fost informate autorităţile ucrainene pentru cercetarea  evenimentului de frontieră, care ulterior ne-au informat că pe direcţia respectivă au reţinut două persoane de origine afroasiatică.

În dimineaţa zilei de 2 iulie, în jurul orei 01.10, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul SPF Brodina, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, a depistat şi reţinut la aproximativ 1000 de metri de frontieră, pe direcţia localităţii Straja, un cetăţean străin, de sex masculin care nu-și justifica prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.

Acesta a fost dus la sediul sectorului, unde în urma cercetărilor s-a stabilit că este din Guineea şi are vârsta de 17 de ani.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetățeni străini au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Adauga comentariu