Trei transporturi de țigări de contrabandă interceptate de polițiștii de frontieră din Vama Siret

La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat cetățeanul român G.G., în vârstă de 51 de ani, care se afla la volanul unui autoturism Opel înmatriculat în Bulgaria.

Cum existau suspiciuni că acesta ar transporta țigări, echipa mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a făcut un control amănunţit asupra mașinii, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului şi în locul roţii de rezervă, cantitatea de 98 de pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 150 de lei au fost confiscate, iar şoferul a fost amendat cu 5.000 lei.

Câteva ore mai târziu, tot în PTF Siret s-au prezentat pe sensul de intrare în țară doi cetățeni ucraineni, care conduceau două microbuze Mercedes Sprinter, ambele înmatriculate în Ucraina.

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat controale amănunțite asupra celor două microbuze, persoanelor şi bagajelor deoarece existau suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană.  

Cu această ocazie, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale celor doi cetăţeni ucraineni, cantitatea de 1.460 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, a căror valoare se ridică la suma de 2.044 lei, au fost confiscate, iar șoferii au fost sancționați contravențional de către organele vamale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, respectiv 7000 de lei.

De asemenea, faţă de cei doi cetăţeni ucraineni s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Adauga comentariu