Ucrainean dat în urmărire internațională prins în Vama Siret

La data de 18 septembrie 2019, în arestul IPJ Suceava a fost introdus Serghei Kudikovski (50 de ani), din Ucraina, urmărit de autoritățile ungare în baza unui mandat european de arestare.

În cursul zilei de 18 septembrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost informați de către colegii lor din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Siret despre faptul că, pe sensul de intrare în țară, a fost depistat Serghei Kudikovski, care figurează cu o semnalare, emisă de Ungaria, cu mențiunea „semnalare în vederea arestării și predării sau extrădării”. Pe numele acestuia autoritățile din Ungaria au emis un mandat european de arestare prin care este condamnat la doi ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „trafic de migranți”.

Ucraineanul a fost preluat sub escortă de polițiști din cadrul SIC, a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore urmând a fi prezentată la instanță, în vederea extrădării.

Adauga comentariu