Un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava au fost diagnosticați cu coronavirus

Personalul din Serviciile Publice de Ambulanță au intrat în luptă cu inamicul invizibil și agresiv COVID – 19, încă din primele zile ale apariției de suspecți infectați.

În toată această perioadă, personalul operativ de intervenție, susținuți de conducerea serviciilor de ambulanță, s-au concentrat pentru asigurarea intervențiilor de urgență de zi cu zi, dar și a cazurilor pacienților suspectați infectați, ulterior chiar confirmați pozitiv cu COVID – 19.

Această pandemie a luat prin surprindere acest personal, dar experiența personalului care lucrează în urgență, personal care se adaptează imediat, în funcție de situație, a dovedit profesionalism și vitejie, și echipamente de protecție avute în stoc, care asigură o protecție minimă, cât și respectarea cu rigurozitate a măsurilor de protecție și igienă individuală și de echipaj și imunitate crescută a acestui personal, a dus la eliminarea riscurilor de infectare aproape în totalitate.

Dar totuși, într-o luptă, sunt pierderi bilaterale. Au apărut primele victime din rândul personalului de intervenție din serviciile de ambulanță, ceea ce era de așteptat în județul Suceava. Au fost declarați confirmați pozitiv cu COVID – 19, un asistent medical și un ambulanțier din Serviciul de Ambulanță Județean Suceava, cât și echipaje medicale de urgență trimise în izolare la domiciliu și monitorizate din SAJ Suceava și unele județe.

„Noi cei din linia întâi, facem apel la pacienții și aparținătorii acestora care solicită ambulanța, să fie sinceri la întrebările puse de dispecerat, să nu exagereze în prezentarea simptomelor, dar nici să nu ascundă simptomele stării, pentru ca personalul nostru care intervine să se poată proteja. Nu știm ce va fi, noi rămânem la datorie, indiferent ce se va întâmpla. Nu ne îmbolnăviți conștient! Reducerea capacității de intervenție prin izolare sau infectoarea noastră, va reduce șansa de a vă salva”, a declarat Gheorghe Chiș, președintele FNSAR în numele personalului din Serviciile Publice de Ambulanță.

Adauga comentariu