Un bărbat din Șcheia a fost găsit de polițiști într-o poziție nefirească după ce a încercat să fure peste 100 de metri de cablu de telefonie

În seara de 12 spre 13 februarie 2020, pe la ora 00.30, în timp ce patrula, un echipaj de Poliție din orașul Siret a observat două cabluri care atârnau pe o stradă din cartierul Pădureni din Siret. Cele două cabluri împiedicau circulația mașinilor.

La un moment dat, oamenii legii au observat un individ care a sărit șanțul spre drum, iar când bărbatul a văzut că mașina oprită este a Poliției a sărit șanțul înapoi.

Polițiștii au verificat zona și au găsit o persoană întinsă pe burtă, după un zid de beton. Când persoana respectivă i-a văzut pe polițiști, s-a ridicat și a luat-o la fugă. Atunci oamenii legii au pornit în urmărirea bărbatului. După ce au alergat vreo 150 de metri, fugarul a fost prins și imobilizat.

Individul care a fugit de polițiști este Vasile R.(38 de ani), din comuna Șcheia.

De pe partea dreaptă a străzii 9 Mai, vreo 135 de metri din cablul de telefonie fixă Telekom a fost tăiat și furat.

Polițiștii au continuat cercetările și au găsit la marginea unei păduri, care se afla la vreo 30 de metri distanță de locul faptei, mai multe bucăți de plastic de culoare neagră ce proveneau de la cablul de telecomunicații.

La fața locului a ajuns și un reprezentant al firmei Telekom care a spus că valoarea prejudiciului este de circa 11.000 de lei.

Vasile R. a fost condus la sediul Poliției Siret. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți vor stabili dacă individul va fi pus sub acuzare sau nu.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „furt calificat”.

Adauga comentariu