Un muncitor a murit strivit sub un TAF pe care încerca să-l repare

La data de 26 februarie 2020, la ora 17.49, polițiștii orașului Vicovu de Sus au fost anunțați prin 112 de către Petru J., din comuna Straja, despre faptul că o persoană este inconștientă la „Moară” în comuna Straja.

Agenții deplasați la fața locului l-au găsit pe Petru J., muncitor calificat la firma SC Karlsberg Prod SRL și Vasile C. (54 ani), din comuna Straja, mecanic la aceeași societate, căruia i se efectuau manevre de resuscitare de către un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus.

Ulterior i-au fost efectuate manevre de resuscitare și de un echipaj de ambulanță de la Rădăuți. În urma manevrelor de resuscitare Vasile C. nu a mai reacționat, fiind declarat decedat.

Din discuțiile purtate de polițiști cu Petru J. a rezultat că, în jurul orei 16.30, au început să efectueze lucrări de reparație la un utilaj tip taf ce aparține societății SC Karlsberg Prod SRL care se afla în incinta firmei SC Forest Vim SRL din comuna Straja.

Vasile C., după ce a reparat sistemul de frânare al TAF – ului, a vrut să verifice dacă acesta este în regulă. În urma mai multor mișcări efectuate de la comanda tafului, sistemul de susținere și-a modificat poziția, taful coborând și prinzându-l dedesubt pe Vasile C., acesta suferind leziuni grave.

Cadavrul lui Cotor Vasile a fost ridicat și transportat la Cabinetul Medico – Legal din cadrul Spitalul municipal Rădăuți în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei morții.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Adauga comentariu