Un partid cu Gușă

Anunțul lui Cozmin Gușă a stîrnit mai multe zîmbete decît speranțe. El a fost făcut într-un moment în care se strînge lațul în jurul Realității TV. Cozmin Gușă, Rareș Bogdan, Monica Macovei și toată trupa din preajma lui Klaus Iohannis au încercat să transforme situația critică a postului de televiziune într-o problemă de suprimare a libertății presei, deși ne aflăm în fața unui furt al unei societăți de televiziune pe baza unui fals în acte.

Documentul publicat de Cotidianul.ro confirmă fără putință de tăgadă constatarea DNA: Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă au furat postul Realitatea TV de la Blue Link Comunicazioni. Şi că de ani buni Realitatea TV o tîrîie în insolvențe, plătind statului român un fel de zero bani și zero lei. Ca să acopere pericolul care planează asupra postului de televiziune cu care își fac aranjamentele în fiecare zi, Cozmin Gușă a lansat comedia cu făcutul unui partid numit Partidul Realitatea și care nu va influența în nici un fel politica editorială a postului.

Hazul este nesfîrșit, ca și prefăcătoria! Vadim a pornit tot de la o afacere media (revista România Mare), fiind actorul principal al operațiunii. Dar Vadim, cît a fost el de zăltat și de păpușat, avea un anume farmec, plus o anume cultură bazată pe o memorie elefantină. Partid dintr-o televiziune a făcut și Dan Diaconescu, mult mai abil jucător și sforar. Şi, cu toți banii și cu toate învîrtelile sale, a sfeclit-o și el. Dan Diaconescu avea ceva naiv și diabolic, un fel de actorie pe înțelesul tuturor, și prindea în plasa discursului său găunos mii și zeci de mii de fraieri de la periferie. Gușă n-are acces la omul simplu cu care să facă procente.

Pentru românul de rînd, Gușă este plicticos, de neînțeles și mult prea arogant. Nu prinde. Nu are nici popularitatea lui Gigi Becali. Nu cred că se bucură nici de susținerea lui Klaus Iohannis. Doar n-o să-l cheme să-l îngroape în sfaturi, cum a încercat cu Traian Băsescu pînă cînd și acesta l-a dat afară. Deci Gușă și Rareș Bogdan vor să-și facă partid. Independenții Rareș Bogdan și Cozmin Gușă vor apărea pe micul ecran și nu-și vor zice nimic și niciodată despre existența partidului lor, nici a SRI-ului, nici măcar a lui Klaus Iohannis.

Cum și în ce fel va face Cozmin Gușă un partid? După lecțiile pe care le-a învățat la PSD, despre care spune că l-a condus, uitînd să precizeze că Adrian Năstase l-a dat afară? După modelul și stilul PIN în care n-a mai rămas nici Lavinia Șandru? Nu știe Cozmin Gușă că nu are lipici la public, chiar dacă ar fi să doarmă și pe micul ecran? Și că, oricît ar vorbi prin telefon, despre oricîte situații speciale, nu va trece de 1%? Nu realizează el că în loc să atragă susținători, intervențiile sale lungi, prețioase, plicticoase mai mult au alungat publicul decît l-au atras? Sau va păstra tipicul PIN, dar o va înlocui pe Lavinia Șandru cu Denise Rifai?

Oricît s-ar strădui Cozmin Gușă și susținătorii săi nu vor izbuti să urnească un partid important. N-au reușit nici alții. Nici PMP, nici USR, nici Cioloș și nici Ponta. Un partid nu se face cu vorbe și cu oameni care figurează de ani de zile pe listele de aventurieri, de fanfaroni și impostori. Or fi vrînd unii să fărîmițeze tot spectrul politic românesc pentru a putea recompune alianțe și blocuri după bunul lor plac, dar nu cu oricine poți încropi o mișcare politică. Chiar dacă unele idei scăpate de Cozmin Gușă sunt interesante, omul este un personaj uzat politic și comunicațional. Dorința lui de a se băga în cărți cu orice preț nu depășește cu mult Federația Română de Judo.

Sursa (text+foto): www.cotidianul.ro

Adauga comentariu