Un recidivist a fost reținut de polițiști după ce s-a urcat la volan beat și fără permis și a început să gonească pe drumurile din județ

La data de 17 noiembrie 2019, pe la ora 12.00, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, în timp ce patrula pe DN 2E pe raza localității Clit, a observat că dinspre comuna Marginea se deplasa un autoturism Ford Galaxy , care circula cu viteza de 96 km/h pe un sector de drum cu limitare la viteza de 50 km/h, abaterea fiind înregistrată cu aparatul radar.

Deși polițiștii au efectuate semnale regulamentare acustice și luminose, folosind și paleta reflectorizantă, individul de la volan și-a continuat deplasarea către centrul localității Clit. Acolo, el a virat dreapta și a pătruns pe un drum comunal neclasificat, unde după aproximativ un kilometru a fost blocat de echipajul de poliție.

Acesta a fost  identificat în persoana lui Gheorghe Moldovan (28 de ani), din comuna Marginea. Cum bărbatul mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost dus la Spitalul din Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Moldovan a fost verificat în baza de date a Poliției, descoperindu-se că nu are permis de conducere pentru nici o categorie și a mai fost condamnat în trecut pentru comiterea de infracțiuni la regimul rutier, aflându-se în termenul de încercare.

Totodată la ora 11.53, Poliția municipiului Rădăuți a fost anunțată de tatăl lui Gheorghe Moldovan despre faptul că fiul său i-a luat mașina din garaj, fără să-i ceară voie. Bărbatul a spus că nu vrea să depună plângere împotriva fiului său.

Gheorghe Moldovan a fost reținut pentru 24 de ore fiind introdus în Centrul de Aresta Preventivă și Reținere al IPJ Suceava.

Adauga comentariu