Un tânăr beat și fără permis a furat mașina surorii sale pentru a plimba o minoră prin Siminicea

La data de 23 ianuarie 2020, pe la ora 17.20, un echipajde poliție, în timp ce patrula pe DJ208B, pe raza localității Siminicea, a depistat în trafic un autoturism Volkswagen Golf care se deplasa pe direcția Hânțești – Siminicea, al cărui șofer auto nu purta centura de siguranță.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei, însă individul de la volan nu s-a conformat din prima, acesta oprind după circa 100 de metri în dreptul unui magazin.

Agenții au stabilit că mașina a fost condusă de Viorel Gulea (20 de ani), localnic, care nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar vehiculul îi aparține surorii sale, care nu știa că a fost luat de fratele ei.

Pe locul din dreapta față al automobilului se afla minora Elena M. (de 14 ani), din comuna Stolniceni, județul Iași, iar de pe locul din spate al mașinii era minorul Cătălin C. (13 ani), localnic.

Cum Viorel Gulea mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aer expirat.

În acest caz a fost întocmit un dosar penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Adauga comentariu