Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore după ce a condus rupt de beat și fără permis o mașină cu farurile stinse

În seara de 16 spre 17 august 2019, în jurul orei 00.00, o persoană din comuna Arbore a sunat la 112 și a anunțat faptul că o mașină este condusă de un șofer beat.

Un echipaj al poliției s-a deplasat la fața locului, unde au aflat faptul că șoferul, bănuit că a consumat băuturi alcoolice, conduce o mașină fără plăcuțe de înmatriculare și autoturismul era condus haotic.

La un moment dat, la vreo 300 de metri de oamenii legii, a fost văzută o mașină care circula cu farurile stinse. În momentul în care șoferul mașinii respective i-a văzut pe polițiști, acesta a virat la stânga și a intrat în parcarea magazinului „Profi” din comuna Arbore. Acolo, oamenii legii l-au legitimat pe șofer.

La volanul mașinii marca Mercedes Benz se afla Andrei Buliga (22 de ani), din comuna Arbore. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma verificării bazelor de date, polițiștii au aflat că tânărul nu avea permis de conducere, iar mașina condusă de acesta nu era înmatriculată.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Andrei Buliga a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava.

Adauga comentariu