Un tânăr a fost reținut pentru 24 de ore după ce a tâlhărit un bătrân

Ieri, în jurul orei 10.00, N.O. (77 de ani), din satul Capu Codrului, din comuna Păltinoasa a anunțat poliția despre faptul că a fost lovit de Ion Vamanu (24 de ani), din aceeași localitate, care i-a furat telefonul mobil în valoare de 200 de lei.

La data de 15 august 2019, în jurul orei 15.30, N.O. a mers în centrul satului de domiciliu, unde a băut o bere, după care a plecat spre casă.

Pe la ora 16.30, în timp ce bătrânul mergea pe o cărare spre domiciliu, a fost urmărit de Ion Vamanu. La un moment dat, în timp ce traversa podețul improvizat peste pârâul Joampa, tânărul și-a ajuns victima din urmă, a lovit-o cu palmele, iar bătrânul s-a dezechilibrat și a căzut. Atunci tânărul a profitat de moment și i-a furat telefonul victimei.

În urma examinării medico-legale, O.N. necesită trei - patru zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea excoriațiilor suferite și două - trei zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea echimozele suferite. Rănite nu i-au pus viața bătrânului în pericol.

Tâlharul a fost găsit de polițiști, iar asupra sa avea telefonul victimei. Oamenii legii au ridicat și restituit telefonul bătrânului.

Ion Vamanu a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în CRAP al IPJ Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Adauga comentariu