„Urmașul” lui Ștefan cel Mare a ajuns în Arestul Poliției după ce a continuat să circule cu mașina pe care și-a montat plăcuțe de înmatriculare cu numele său

„Urmașul” lui Ștefan cel Mare a ajuns în Arestul Poliției după ce a continuat să circule cu mașina care avea plăcuțe de înmatriculare cu numele său.

La data de 13 noiembrie 2019, la ora 10.45, un echipaj de poliție a depistat parcat pe strada Ion Nistor, din municipiul Rădăuți, un autoturism Smart cu numere de înmatriculare neconforme. Cu ocazia deplasării la mașină, agenții de poliție l-au găsit lângă vehicul pe Cornel Cernoschi (41 de ani),  din comuna Dornești.

În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că permisul de conducere al bărbatului este expirat din data de 17 aprilie 2007 și figurează „cu restricții reținut”. Totodată a fost verificat și autoturismul cu numărul neconform, după seria de șasiu și s-a constat faptul că figurează cu polița RCA expirată și cu ITP expirat din data de 5 ianuarie 2018, iar mașina are plăcuțe de înmatriculare reținute, din data de 27 octombrie 2019, de către agenții din cadrul Secției nr.4 de Poliție Rurală Gălănești,  având de asemenea ITP și polița RCA expirate, tot atunci fiindu-i suspendat dreptul de circulație pe drumurile publice pentru acest autoturism.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere i-a fost suspendat pe teritoriul României”, „conducerea unui vehicul pe drumurile publice a unui vehicul ale cărui plăcuțe au fost retrase‟ și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare”.

Polițiștii din Rădăuți au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspectului Cornel Cernoschi. Astăzi, acesta urmează să fie pus în libertate sub control judiciar, măsura ce va fi luată pentru o perioadă de 60 de zile.

Cernoschi a dorit să dovedească că ar fi moștenitorul lui Ștefan cel Mare

Suceveanul Cornel Cernoschi (41 de ani) a devenit cunoscut pentru faptul că, la începutul anului 2010, a depus o cerere în instanță prin care dorea să dovedească că ar fi moștenitorul lui Ștefan cel Mare. Procesul nu a mai avut însă loc, deoarece bărbatul a refuzat să plătească taxa de timbru.

Recent, Cernoschi a revenit în atenția opiniei publice după ce și-a pus numele pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. El a recurs la acest gest după ce polițiștii i-au retras vechile numele de înmatriculare ale autoturismului pentru lipsă de ITP și RCA.

Cornel Cernoschi a spus că el a ales să-și pună numele pe plăcuțele de înmatriculare pentru că este mândru de numele său și că i se pare normal așa ceva.

„Asta era plănuită de înainte, de ceva vreme, cred că de când mi-am luat mașina, dar tot nu eram motivat. Acum, dacă duminică mi-au luat numerele de Timișoara, am zis să-mi înmatriculez mașina cu numele meu pentru că nu-i ceva ilegal. Mașina este proprietatea mea, am acte de vânzare – cumpărare, permis am, asta e, o înmatriculez cu numele meu pentru că mi se pare absurd să mergi la o instituție a statului, care e monopol în România, stai la coadă, ești umilit, nedreptățit, mergi la 10 ghișeuri ca să-ți dea niște numere. Așa mi-am înmatriculat-o eu, singur. Am voie să circul cu ele pentru că eu plătesc acciză la combustibil care se duce la statul român și din acciza pe care o plătesc eu la combustibil, statul face drumuri și pentru mine și pentru dumneavoastră și pentru noi toți. Drumurile sunt în primul rând publice nu ale Ministerului de Interne ca ministerul să-mi interzică mie accesul pe drumurile publice. Ei duminică mi-au luat numerele de Timișoara pentru că ar fi trebuit să o reînscriu pe mine. Pot să circul bine mersi. E numele meu, oricine poate verifica, nu are ce să-mi fac, plus că mi-am trecut și numărul de telefon.  De ce să ne ascundem, să fim o țară de anonimi, când putem să fim o țară de oameni normali. Nu poate Poliția să-mi impună mie niște caractere acolo, niște litere, niște numere, să mă identific eu după caracterele lor fiindcă eu sunt Cornel Cernoschi. E ca și cum m-ar boteza Poliția din nou pe mine. Adică pe mine mă cheamă Cornel Cernoschi și vine Poliția și mă botează cu SV nu știu cât, cum vor mușchii lor. Dar de ce? Au fost ei la botez la mine? A întrebat-o pe mama, pe tata, dacă sunt de acord să mă boteze cu SV? Cum Ministerul de Interne poate să aibă numere personalizate așa și eu sunt un minister în propria persoană și pot să am numerele personalizate, nu e nicio problemă”, a povestit Cornel Cernovschi pentru Ziar de Suceava.

În urmă cu aproape trei săptămâni, polițiștii suceveni i-au confiscat „urmașului lui Ștefan cel Mare” și numerele personalizate cu numele său. Cernoschi și-a confecționat alte numere din carton, însă urma să-și procure altele noi, tot cu numele din buletin.

 

 

Adauga comentariu