VIDEO Ce spune pasagerul Gheorghe Flutur și directorul Aeroportului din Iași despre incidentul de aseară: „Totu-i bine când se termină cu bine!”

Un avion care venea din Munchen și avea să aterizeze pe Aeroportul din Iași a fost la un pas de o catastrofă. La aterizare, avionul în care se aflau peste 100 de pasageri, printre care și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a întâmpinat probleme la trenul de aterizare al avionului.

Deoarece exista posibilitatea unui dezastru aerian, au intervenit la fața locului toate forțele din aeroport, dar și echipaje de pompieri, medici și polițiști din exteriorul aeroportului.

Pentru a evita să panicheze pasagerii, personalul din avion nu spus care este adevăratul motiv al întârzierii aterizării, ci le-au spus că este un obstacol pe pistă. Pasagerii au aflat adevăratul motiv abia după ce au coborât din avion.

„După cum știți, azi-noapte la cursa de la Munchen – Iași, eram și eu printre cei 112 pasageri, am reprezentat județul Suceava la Expo Real, târgul de investiții acolo. Noi nu ne-am dat seama de mare lucru, am văzut că nu aterizează aeronava, s-a apropiat de pista Aeroportului Iași, s-a ridicat din nou, ni s-a spus de către pilot și de către stewardesă că în cinci minute revenim la sol, nu s-a putut ateriza din prima pentru că ar fi fost o mașină pe pistă. Această informație a făcut să nu se creeze panică eu cred. După ce am ajuns la sol am aflat și noi că era la trenul de rulare un senzor care nu funcționa, dar a fost mai bine așa pentru că s-a gestionat inteligent relația cu pasagerii din avion în acele momente. Lumea a fost calmă, am așteptat, în cinci minute am revenit la sol, am văzut pe geam foarte multe lumini, mașini de pompieri, ambulanțe și am făcut după aceea legătura. Am întrebat și un polițist <Ce mașină a fost pe pistă?>, nu știa să îmi răspundă, după care mi-a spus un alt polițist la ieșire <N-a fost nicio mașină, era un senzor defect la trenul de aterizare.> Totu-i bine când se termină cu bine. Oricum, piloții au fost foarte, foarte buni și Aeroportul Iași s-a mobilizat bine. Bravo lor”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

„Aterizarea a decurs normal, după toate procedurile de siguranță care sunt prevăzute într-un astfel de caz. Senzorii de la trenul de rulare față de pe aeronava Munchen – Iași au arătat o defecțiune, de aceea aeronava a venit, a făcut un zbor de recunoaștere deasupra Aeroportului. În simularea unei aterizări, trenul de aterizare a funcționat normal și atunci bineînțeles s-a făcut și aterizarea. Dar, conform situațiilor de urgență, noi am fost pregătiți pentru orice situație în cazul în care exista vreo problemă să putem interveni atât noi, Aeroportul, cât și Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului din Iași.

Aterizarea a fost un succes iar cei 112 pasageri au ajuns cu bine la sol.

 

 

Adauga comentariu