VIDEO Centrala ultra-modernă cu gigacalorie extra-scumpă. Primăria va plăti diferența tot din banii sucevenilor

Cea mai modernă centrală pe biomasă din sud – estul Europei, se află în municipiul Suceava. Culmea este că aceasta produce cea mai scumpă gigacalorie din țară.

În urma unor neconcordanțe între Ministerul Mediului și compania care livrează apă caldă și căldură sucevenilor, prețul unei gigacalorii care pleca de la 116 de lei cu șanse de a ajunge până la 240 de lei, a ajuns de fapt la 470 de lei, fără TVA.

Primarul Sucevei susține că a găsit o rezolvare a acestei probleme fără a fi nevoiți cetățenii să scoată mai mulți bani din buzunare. Soluția edilului ar fi aceea ca cetățenii să plătească 240 de lei pentru o gigacalorie, iar primăria să plătească restul. Chiar dacă nu li se vor cere bani în plus cetățenilor, tot din banii acestora se va plăti diferența de aproximativ 2 milioane de lei, un milion de lei va fi plătit în acest an, iar celălalt milion de lei va fi plătit în anul 2020.

 

Primarul Sucevei susține faptul că această creștere a gigacaloriei se datorează și cetățenilor care să se debranșeze de la căldură oferită de municipalitate.

Chiar dacă nu li se vor cere bani în plus cetățenilor, tot din banii acestora se va plăti diferența de aproximativ 2 milioane de lei, un milion de lei va fi plătit în acest an, iar celălalt milion de lei va fi plătit în anul 2020.

În anul 2013, o companie din București a deschis în orașul din inima Bucovinei această centrală, care livrează sucevenilor apă caldă și căldură, iar investiția s-a ridicat la suma de 86 de milioane de euro.

 

Adauga comentariu